pojačanje vukova

Amerikanac Reuvers otvoreno zašto je za svoj prvi profesionalni klub odabrao baš Cibonu te što ga je u Hrvatskoj oduševilo, a nema veze sa sportom

09.09.2021 u 11:52

Bionic
Reading

U novu sezonu zagrebačka Cibona ulazi s novim američkim pojačanjem Nathanom Reuversom, a sudeći po pripremnim utakmicama ono je pun pogodak

Nakon što je diplomirao na sveučilištu Wisconsin 22-godišnji Nathan Reuvers odlučio se okušati u Europi, a njegov prvi klub je dvostruki prvak Europe – Cibona.

Obzirom da će mu nastup za Cibonu biti prvo iskustvo u profesionalnoj košarci bilo je zanimljivo čuti njegove prve dojmove, pogotovo nakon što je Cibona u konkurenciji Partizana, Pesara i Cdevite Olimpije osvojila turnir u Opatiji Liburnia Kup.

'Prva stvar koju mogu reći je ta da imate prekrasnu zemlju, prošao sam već cijeli Zagreb, neke nacionalne parkove te Opatiju za vrijeme turnira i zasada sam oduševljen ljudima i ljepotama. Nekako mi najviše nedostaje američka konvencionalnost, brza i besplatna Amazon dostava ha,ha,ha… Šalu na stranu fale mi moji omiljeni restorani i općenito drive in tip restorana. Skoro sam zaboravio reći da imate definitivno najbolju kavu koju sam ikada pio i jako mi se sviđa taj ritual ispijanja kave', kazao je Reuvers za službenu internetsku stranicu Cibone.

Dotakao se godina kada je igrao sveučilišnu košarku za Wisconsin Badgerse, gdje je kako kaže puno naučio te stekao prijatelje za cijeli život, ali kaže kako su ga u Zagrebu svi sjajno primili.

  • +44
Cibona pobjedom nad Partizanom i Pesarom osvojila Liburnia kup Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Mihal Jacić/KK Cibona

Na pitanje zašto baš Cibona iskreno je rekao:

'Za Cibonu sam se odlučio zato što ima bogatu i trofejnu povijest te reputaciju odgajanja mladih igrača koji kasnije imaju odlične karijere. Zasad je sve i bolje nego što sam očekivao, uvjeti za rad su odlični, radi se kvalitetno i mislim da idemo u dobrom smjeru', otvoreno je rekao Reuvers koji je očito dobro proučio povijest i vrijeme kada je Dražen Petrović klub iz Savske vodio dva puta do vrha Europe.

Kratko se dotakao i nedavno osvojenog turnira u Opatiji što je svakako dobro za samopouzdanje momčadi:

'Uvijek si postavljam visoke osobne ciljeve. Odigrali smo odličan turnir u Opatiji i to nam treba biti putokaz za dalje kako igrati i raditi. Potajno se nadam da ćemo ovakvom igrom staviti ruke i na koji pehar (smijeh)', završio je dobro raspoloženi Reuvers.