BOGDANOVIĆ U KRIZI

Američki novinari u čudu zbog Hrvata: Ovo mu se nikad nije dogodilo!

13.01.2016 u 11:05

Bionic
Reading

Bojan Bogdanović, hrvatski košarkaš u dresu Brooklyn Netsa, u posljednje tri utakmice nije ubacio nijednu loptu iz igre uz ukupan šut 0-16. Što je razlog tako lošim igrama 26-godišnjeg Mostarca, nije poznato

Poznato je jedino kako su Netsi nedavno promijenili trenera te je umjesto Lionela Hollinsa na klupu sjeo dosadašnji pomoćnik Tony Brown, inače stručnjak za obranu. Međutim, jasno je kako Netsi traže novog trenera, a jedan od kandidata svakako je Mark Jackson, nekada sjajni playmaker New York Knicksa.

Kod novog trenera Bogdanović je izgubio mjesto startera i više ne započinje utakmice u petorci što mu vjerojatno nije tako teško palo jer je na takve rošade navikao u svojoj prvoj (rookie) sezoni NBA. Čak mu koncentraciju ne bi smjele poremetiti priče o mogućoj zamjeni u neki drugi klub. Poznato je kako su za njega interes pokazali Charlotte Hornetsi, klub kojem je većinski vlasnik Michael Jordan. Hitno im treba dobar šuter, a Bogdanović im se idealno uklapa u tu priču jer nije skup (plaća mu je manja od četiri milijuna dolara) te je uz to u najboljim igračkim godinama.

'Neka mene ovdje u Brooklynu. Zadovoljan sam ovom sezonom, samo da nam je koja pobjeda više', prije nekoliko dana kazao nam je Bogdanović. Tada nije mogao ni sanjati kako će mu se zaredati 16 promašaja u nizu. Posljednji koš iz igre postigao je 6. siječnja u porazu od Toronta, a nakon toga je sve promašio uključujući i sedam trica.

Što je pravi razlog Bogdanovićeve šuterske krize, stoga nije poznato.

Naravno, zbog Bogdanovićeve šuterske krize u čudu su i američki novinari jer u posljednje tri utakmice je – neprepoznatljiv.

'Ovo mu se još nikad nije dogodilo', napisao je jedan kolumnist.

Činjenica je kako su Markel Brown i Wayne Ellington trenutačno u puno boljoj šuterskoj formi pa stoga ne bi bilo čudno da naš košarkaš zamijeni klub prije zadnjeg roka (trade deadline) 18. veljače. Ova sezona za Brooklyn Netse, koji trenutačno imaju omjer pobjeda i poraza 10-28, praktički je izgubljena.