sjajna Coco Gauff

Američka tinejdžerica nakon incidenta na tribinama i prekida meča iznenadila izjavom

08.09.2023 u 14:50

Bionic
Reading

Ništa me nije moglo omesti u meču pa tako ni prosvjednici, rekla je 19-godišnja američka tenisačica Coco Gauff koja se po drugi puta u karijeri plasirala u finale nekog Grand Slam turnira, ali još uvijek čeka premijernu titulu

Prošle godine je Coco Gauff igrala finale Roland Garrosa, u kojem je poražena, a ovaj put je u New Yorku, u polufinalu, svladala Čehinju Karolinu Muchovu sa 6-4, 7-5.

Zanimljivost tog susreta bio je prekid meča kada je troje ekoloških aktivista odjevenih u majice s natpisom "End Fossil Fuels" (Ukinite fosilna goriva) svojim povicima i izvikivanjem parola onemogućilo nastavak meča. Zaštitari i policija nisu ih mogli dugo vremena ukloniti s tribina, jer su se lancima vezali za sjedalice, a ovaj incident na tribinama dogodio se početkom drugog seta.

Tenisačice su dvadesetak minuta provele čekajući na nastavak meča uz teren, a onda su poslane u svlačionicu, gdje su provele još toliko vremena.

„Da sama mogu birati sigurno ne bih odabrala prekid iz takvog razloga, ali nisam nimalo ljuta na prosvjednike. Nije me previše ni smetalo, pokušala sam se što prije prilagoditi na tu situaciju. Bio je prekid, u redu, ali tako je i kada krene padati kiša“, govorila je nakon meča domaća 19-godišnja junakinja. Mnoge je iznenadila tako zrelom izjavom za jednu tinejdžericu. A upravo ta izjava sugerira koliko je fokusirana da osovji svoj prvi Grand Slam.

„I sama često govorim kako je dobro promicati ono što osjećate. Taj je prosvjed bio mirne prirode i stvarno se nemam razloga ljutiti na to.