ATLETSKI TURIZAM

Američka elita na makarskoj rivijeri

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 11.06.2010 17:11
  • Objavljeno 11.06.2010 u 17:08
Asafa Powell Tyson Gay atletika

Asafa Powell Tyson Gay atletika

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Atletska reprezentacija američkog kontinenta, koja će 4. i 5. rujna ove godine sudjelovati na Kupu kontinenata u Splitu, doputovat će u 28. kolovoza u Tučepe i Makarsku na sedmodnevne pripreme, priopćila je danas služba za informiranje atletskog Kupa kontinenta

Oko 85 vrhunskih atletičara iz Sjeverne, Srednje i Južne Amerike i 27 članova stručnog i medicinskog osoblja bit će smještena u hotelu Alga u Tučepima, a trenirat će na stadionu u Makarskoj pripremajući se za nastup na Poljudu. Dolazak najboljih atletičara američkog kontinenta na sedmodnevne pripreme potvrda je važnosti najvećeg atletskog natjecanja u svijetu u ovoj sezoni na otvorenom, a na kojem će se četiri kontinenta boriti za titulu atletskog prvaka, navodi se u priopćenju. Naglašava se da će makarsko primorje, Split i Hrvatska dobiti izvrsnu turističku promidžbu jer će selekciju američkog kontinenta pratiti veliki broj stranih i domaćih novinara i televizijskih ekipa.

U Splitu je dva dana boravila Anna Legnani, izaslanica IAAF-a zadužena za medije. Ona je osim sastanka s predstavnicima lokalnog Organizacijskog odbora na čelu s direktorom Sinišom Ergotićem, provjerila u kakvim će uvjetima raditi oko 200 novinara koliko ih se u rujnu očekuje u Splitu. Lagnani je na Poljudu pregledala press centar, te smještajne kapacitete za predstavnike medija i potvrdila je da sve navedeno udovoljava svim zahtjevima IAAF-a, stoji u priopćenju službe za informiranje atletskog Kupa kontinenata.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi