POKER ASEVA UJEDINIO SNAGE

Alternativa Mamiću: Zna se kako završavaju diktatori...

24.03.2014 u 13:54

Bionic
Reading

Dario Šimić, Igor Bišćan, Tomo Šokota i Silvio Marić. Zavidan poker Dinamovih asova ujedinio je snage i javno poručio - ovako s Dinamom više ne ide. Stvari se moraju mijenjati iz srži

Sva četvorica cijele su vrijeme ponavljali mantru: 'Klub mora raspisati demokratske izbore po kriteriju jedan član jedan glas. Ako je to miješanje ulice u vodstvo Dinama onda ulica vodi i grad i državu,' jasna je poruka inicijative koja se nazvala 'Za naš Dinamo'.

Silvio Marić bio je tradicionalno otvoren i sadržajan.

'Inicijativi je cilj vratiti klub navijačima i članovima. U prefiksu se naziva građanskim, a on to više nije! Od pravnih zavrzlama koje smo gledali najbolji strijelac kluba ikada ispada da nikada za njega nije ni igrao. To nije smiješno! Klub ima statut u kojemu piše da klub sve mora raditi javno, i da član bira vodstvo, ali to se ne provodi. Tražimo sustav jedan član jedan glas, jer  to je jedino rješenje iz ove situacije. Pozivam građane i navijače, vrhunske sportaše i bivše igrače da nam se pridruže u ovoj inicijativi tako da će se učlaniti u klub kojeg volimo i cijenimo i svojim demokratskim glasovima utjecati na rad kluba. Znamo što je bilo 13. 5. i koliko se ljudi borilo za klub i državu. Za ovakav klub... nema šanse. Borimo se, nema predaje i idemo do kraja jer ovako više ne može i gotovo,' kaže Marić.

Dario Šimić smatra da se izbori jednostavno moraju raspisati:

'Izbori se moraju provesti, nadam se da je upravi kluba to jasno. Ako treba mi ćemo im dodatno pojasniti. Sudstvo je donijelo tu odluku, navijači to žele i nema razloga da se itko skriva. Ako netko misli da je toliko jak i popularan neka izađe, stavi mandat na raspolaganje i provjeri svoju tezu. Zdravko kaže da će ostati zauvijek? Tko to može reći, pa nije Dinamo privatan klub... Povijest je pokazala da silovanje volje naroda nikada nije uspjelo, zna se kako završavaju diktatori,' poručuje Dario Šimić


Tomo Šokota tvrdi da se prijetnji ne boji, niti vidi zašto bi ih bilo.

'Primao sam svakakve prijetnje u prošlosti i ne bojim ih se. Ali zašto bi nam itko i prijetio? Mi izlazimo srcem s ciljem da vratimo naš klub na razinu da se može financirati kroz brojno članstvo i pretplate... Dugo smo šutjeli i javljali se pojedinačno. došao je trenutak da zajednički kažemo sve što mislimo. Rođen sam u Zagrebu, od '85. sam registriran u Dinamu. Bio sam navijač, pa igrač i klub mi je u životu dao sve. Nekada je Dinamo bio naroda, ponosa i prkosa, danas je privatan iteres jedne obielji i teško je bolestan. nadam se da će navijači to prepoznati i podržati nas u nastojanjima,' kaže najbolji strijelac Dinama u Ligi prvaka.

Igor Bišćan je podvukao da nisu u 'borbi za fotelje'.

'Nismo ovdje da se guramo na pozicije, i nikome ne skupljamo jeftine bodove... Tu smo samo zbog Dinama i situacije u kojoj se klub nalazi. Uvijek smo bili klub primjer, a danas smo klub slučaj. Zašto navijači dižu ruke od kluba kojeg smatraju svetinjom? Osuđeni su na kontinuirani sukob interesa, diskriminaciju, tajnost poslovanja, primitivizam... Ova vlast svojim je postupcima nanijela nesagledivu štetu klubu i izgubili su potporu gotovo svih navijača. Mora doći do promjena jer ovako ne ide, a izbori su jedino rješenje koje se nameće. Je li to realno? Ako uspijemo skupiti veći broj članova niti gradonačelnik niti parlament to neće moći ignorirati. To će nam dati snagu,' poručuje Igor.