PRIZIVA NESREĆU

Alonso očajan: Treba nam da netko Vettela udari na startu!

27.08.2013 u 16:39

Bionic
Reading

Fernando Alonso vjeruje da prvenstvo još uvijek nije izgubljeno, a priželjkuje pehove Sebastiana Vettela jer drukčije će ga teško dostići

Nakon nove uvjerljive pobjede u belgijskoj Spa, mnogi stručnjaci smatraju da je Sebastian Vettel na sigurnom putu prema novom naslovu, četvtom u nizu, te da polako grabi prema rekordima Michaela Schumachera, s obzirom na svojih tek 26 godina i sjajnu formu Red Bulla za koji vozi.

U Ferrariju očekivano još uvijek nema predaje, ali prema posljednjoj izjavi Fernanda Alonsa jasno je da bez problema najvećeg rivala neće biti ništa od velikog preokreta u ukupnom poretku.

'Napustio sam prošle godine Monzu s 41 bodom prednosti ispred Vettela. To je dokaz kako se stvari brzo mogu promijeniti. No, moramo pobijediti tri ili četiri utrke u nizu i još da se netko zaleti u njega na startu, kao što se meni dogodilo prošle godine u Spa, ili da ga pogode tehnički problemi. To je nešto što se dogodilo meni i može se ponovo dogoditi,' zaključio je 32-godišnji Španjolac koji je i ranije prizivao pehove rivala, no nije mu puno pomogao onaj u Britaniji.

Podsjetimo, Vettel ima 46 bodova prednosti ispred Alonsa i 58 ispred Hamiltona. Da mu nije otkazao mjenjač u Silverstoneu, bila bi i znatno veća. Još je osam utrka do kraja i svi se slažu da će upravo ovaj trojac vozača odlučivati titulu. Raikkonen je polako otpisan.

'Kad ti fali novaca da bi proveo sve svoje ideje, onda nemaš šanse,' osvrnuo se bivši vozač Marc Surer na situaciju u Lotusu.