HAMILTON PRIZNAO

'Alonso je najbrži i bit će ga teško pobijediti!'

10.03.2013 u 12:31

Bionic
Reading

Uoči prve utrke F1 sezone Lewis Hamilton je otkrio kako ga rivalitet s Fernandom Alonsom najviše inspirira kad se nađe na stazi

Hamilton i Alonso imali su jednu zajedničku sezonu u McLarenu 2007. godine nakon koje se činilo da nikad neće biti u dobrim odnosima. No, ono što je izgledalo kao prljavi sukob i međusobno nepodnošenje, sljedećih se godina pretvorilo u zdravi rivalitet pa danas i jedan i drugi vozač rado dijele međusobno komplimente. Posljednji je stigao iz Lewisovih usta.

'Kad je u pitanju rivalitet, onaj s Jensonom me ne uzbuđuje. Puno me više uzbuđuje rivalitet s Fernandom. On je taj kojeg želim pobijediti. Želim pobijediti i Seba, to su vozači s najviše titula. No Alonso je najbrži vozač kojeg sam vidio. Također je i najiskusniji,' izjavio je Lewis Hamilton za britanske medije pa priznao da će Španjolca biti teško pobijediti u 2013. godini:

'Svatko se muči da bi ga pobijedio. Moraš se pomučiti da ostaneš ispred njega kad je Ferrari konkurentan. I to će biti veliki izazov ove godine.'

Hamilton je uoči sezone promijenio bolid McLarena Mercedesovim i iako se to činilo kao dvojbena odluka, na zimskim testiranjima novi W04 bio je brz. Svjetski prvak iz 2008. godine čini se da je sretan u novom okruženju.

'Potpuno sam sretan i zadovoljan odlukom koju sam donio. Očekujem od sebe pobjede. To je ono što me tjera naprijed. Želim biti na vrhu. Ljudi su gledali Michaela Schumachera kao boga, to je ono gdje i ja želim biti,' zaključio je samouvjereni Hamilton.