izgleda odlično

Alfa Romeo predstavio novi bolid Kimija Raikkonena, Finac odmah završio u šljunku...

18.02.2019 u 09:23

Bionic
Reading

Na dan početka zimskog testiranja Alfa Romeo Racing predstavio je svoj novi bolid kojeg će u 2019. godini voziti Kimi Raikkonen i Antonio Giovinazzi...

Nakon što je prošle sezone Sauber ušao u usku suradnju s Ferrarijem oko razvoja svog bolida, kao i popunjavanja vozačke postave, u 2019. godini Alfa Romeo koji se nalazi unutar iste Fiat Chrysler grupe kao i 'crveni' iz Maranella proširio je svoj utjecaj u švicarskoj momčadi i dao joj svoje ime.

Uz Charlesa Leclerca ova se ekipa u 2018. godini digla sa samog dna Formule 1 i postala konkurentna u borbi za pozicije od sedamog do desetog mjesta, iza Mercedesa, Ferrarija i Red Bulla, što se očekuje i ove sezone, s novom vozačkom postavom.

Alfa Romeo će voziti iskusni Kimi Raikkonen kao i mladi Talijan Antonio Giovinazzi, a momčad je na dan početka zimskog testiranja napokon predstavila izgled novog C38 bolida.

Ime momčadi se promijenilo, no boje automobila ostale su iste, a upada u oči drukčije rješenje prednjeg krilca u odnosu na konkurente.

Neki žale što Alfa Romeo neće izgledati onako kako je bio obojan za Valentinovo, kada je po prvi put bolid pušten na stazu, no Kimija nije briga, važno da bude brz i da može pokazati da nije slučajno na glasu već puna dva desetljeća kao jedan od najboljih vozača današnjice.

Zanimljivo, već nakon pet minuta testiranja Raikkonen je svoj novi bolid smjestio u šljunak. Valjda neće tako izgledati njegova cijela sezona...