grand slam

Alexander Zverev treću godinu u nizu osigurao plasman u polufinale Roland Garrosa

07.06.2023 u 19:36

Bionic
Reading

Njemački tenisač Alexander Zverev i ove će godine igrati u polufinalu Roland Garrosa, u četvrtfinalnom susretu 22. nositelj je 6-4, 3-6, 6-3, 6-4 pobijedio Argentinca Tomasa Etcheverryja

Polufinale na pariškoj zemlji Alexander Zverev je igrao 2021. i 2022. godine, ali još nikada nije bio u finalu Roland Garrosa. Na tom putu mu još samo stoji pobjednik meča Norvežanina Caspera Ruuda i Danca Holgera Runea koji će svoj četvrtfinalni susret odigrati kasnije tijekom srijede.

Jedini Grand Slam finale Zverev je odigrao na US Openu 2020. godine kada je poražen od Dominica Thiema, premda je Nijemac imao 2-0 u setovima.

Argentinac Etcheverry nije bio lagani zalogaj za Zvereva. U četvrtom setu se činilo kako bi meč mogao otići u krajnjih pet setova jer je Argentinac izgledao bolje i svježije. No, kod 3-3 u četvrtom setu Zverev je napravio ključni break i prednost do kraja više nije ispustio. Argentinac je kod 3-4 u tom setu propustio dvije break lopte.

Dan ranije su međusobni polufinalni meč osigurali prvi i treći nositelj, Španjolac Carlos Alcaraz i Srbin Novak Đoković.

Roland Garros, četvrtfinale tenisača:

  • Alexander Zverev (Njem/22) - Tomas Etcheverry (Arg) 6-4, 3-6, 6-3, 6-4