skrasio se na otoku

Alen Halilović došao je oživjeti karijeru u Englesku, a sada će ga riječi trenera Birminghama ostaviti bez teksta

29.04.2021 u 22:17

Bionic
Reading

Bivši mladi hrvatski reprezentativac, ali i igrač s deset nastupa za A reprezentaciju, 24-godišnji Alen Halilović, od studenoga igrač je engleskog nogometnog drugoligaša, Birmingham Cityja

Jedan od igrača kojeg su u Maksimiru 'etiketirali' kao 'projekt kluba', ali koji je već sa 18 godina otišao iz Dinama, te se dugo tražio po brojnim klubovima, Alen Halilović, očito je našao sredinu u kojoj se osjeća dobro i u kojoj su zadovoljni onime što prikazuje na terenu.

Od dolaska u studenome, Halilović je igrao u 16 prvenstvenih utakmica za Birmingham City, te postigao jedan gol.

No, klubu rezultati i nisu baš išli na ruku, pa je umjesto Karanke, momčad preuzeo Lee Bowyer, bivši nogometaš s pregršt utakmica u najjačem rangu engleskog nogometa.

Halilović je u Englesku stigao kao slobodan igrač, a ugovor je potpisao do okončanja ove sezone.

Međutim, novi trener zadovoljan je Halilovićevim igrama i sada će inzistirati na novom ugovoru s hrvatskim veznjakom. Jer upravo zahvaljujući njegovim igrama, Birmingham je u prošlom kolu stigao do preokreta protiv Derby Countyja od 0:1 do pobjede 2:1.

'Sviđa mi se, a mislim da ga možemo napraviti još boljim. Pravilnim radom u predsezoni od njega možemo napraviti još boljeg igrača', rekao je Bowyer za Birmingham Live, te nastavio 'dizati perje' Haliloviću.

'Koliko sam shvatio, on uživa. Sviđa mi se kao igrač i preporučit ću da ga zadržimo. Donosi nam nešto drugačije. Moramo imati takve igrače, on je siguran s loptom u nogama, uvijek ide prema naprijed i odlično ulazi u prostor odnosno zna ga iskoristiti', zaključio je Bowyer.