Čudesni Španjolac

Alcarazove riječi nakon osvajanja US Opena sve govore, a jedan detalj zapravo puno toga otkriva: Sve se dogodilo tako brzo!

12.09.2022 u 09:27

Bionic
Reading

Nakon što je 19-godišnji Španjolac Carlos Alcaraz osvojio svoj prvi Grand Slam, pobjedom u finalu US Opena nad Casperom Ruudom 6:4, 2:6, 7:6 (1), 6:3, upisao se u tenisku povijest. A toga je i sam svjestan

Mladom Carlosu Alcarazu slavlje na US Openu bio je prvi Grand Slam naslov u karijeri, a usput je – zahvaljujući spletu okolnosti - postao i prvi tenisač svijeta.

Ali to nije sve, postao je najmlađi prvi tenisač svijeta u povijesti te je s trona skinuo Australca Lleytona Hewitta.

'Oh, sve se dogodilo tako brzo i to je zaista nevjerojatno. O ovome sam sanjao od malih nogu, a postati svjetski broj 1 te biti pobjednik Grand Slama je čudesno. No, za sve to sam jako, jako naporno radio. Teško mi je sad govoriti, puno je tu emocija', kazao je nakon slavlja u New Yorku Carlos Alcaraz.

No, podatak kako je na vrh svjetske ATP ljestvice stigao u dobi od svega 19 godina i četiri mjeseca je pomalo zastrašujući. I sam kaže da se 'sve se dogodilo tako brzo'…

'Jesam li još klinac? Naravno da jesam. No, gadan sam postići još uspjeha. Sa svojim timom sam prošao težak put da dođem do ovoga. Imam samo 19 godina i sve bitne odluke donosili su moji roditelji i moj tim. Ovo je nešto zaista posebno', dodao je presretni Španjolac koji je već postavio mjnoge rekorde poput onog da je koji je pobijedio Nadala i Đokovića.

I upravo taj detalj, kako je svjestan da je klinac, govori zapravo kako je brzo sazrio. I samo je pitanje koliko će Grand Slamova osvojiti ako ovako nastavi.

  • +43
Casper Ruud vs. Carlos Alcaraz (finale US Opena) Izvor: EPA / Autor: JUSTIN LANE