ATP INDIAN WELLS

Alcaraz prekinuo čudesnu Sinnerovu seriju; u borbi za naslov imat će motiviranog suparnika

17.03.2024 u 08:50

Bionic
Reading

Branitelj naslova Španjolac Carlos Alcaraz i Rus Danil Medvjedev igrat će u finalu ATP teniskog turnira iz Masters 1.000 serije u Indian Wellsu.

Drugi tenisač svijeta Alcaraz plasirao se u finale nakon što je u subotu u polufinalu sa 1:6, 6:3, 6:2 svladao trećeg na ATP ljestvici Talijana Jannika Sinnera, pobjednika Australian Opena, nanijevši mu tako prvi poraz u 2024.

Ovom pobjedom je Alcaraz prekinuo Sinnerov niz od 19. pobjeda i osigurao ostanak na drugom mjestu na ATP ljestvici sljedeći tjedan. Ovo je drugi put zaredom da je Alcaraz zaustavio Sinnera u polufinalu Indian Wellsa.

Bio je ovo njihov osmi međusobni ogled, a Alcaraz je ovom pobjedom protiv dvije godine starijeg suparnika stigao do izjednačenja 4:4.

Medvjedev je u drugom polufinalnom susretu sa 1:6, 7:6 (3), 6:2 bio bolji od Amerikanca Tommyja Paula (ATP-17.).

Finalni dvoboj će biti repriza prošlogodišnjeg finala, a Medvjedev će pokušati spriječiti Alcaraza da postane prvi tenisač koji je obranio naslov u Indian Wellsu otkako je to uspjelo tri puta Novaku Đokoviću od 2014. do 2016.

Rus će sada imati priliku 'osvetiti' se za prošlogodišnji poraz protiv Alcaraza i osvojiti jedini od šest turnira iz Masters 1.000 serije kojeg nema u svojoj kolekciji.