BILO IH JE NA TISUĆE

Alcaraz i Zverev bježali u svlačionicu, pčele su zagospodarile terenom

15.03.2024 u 09:04

Bionic
Reading

Nakon talijanskog tenisača Jannika Sinnera te domaćeg aduta Tommyja Paula, u polufinale ATP Masters 1000 turnira u Indian Wellsu plasirali su se drugi i četvrti nositelj, Španjolac Carlos Alcaraz i Rus Danil Medvjedev.

U okršaju četvrtfinala Alcaraz je bio uvjerljiv protiv Nijemca Alexandera Zvereva te je ispustio tek četiri gema za pobjedu 6:3, 6:1. I dalje Zverev vodi u međusobnim susretima, sada s 5-4, ali je Alcaraz prekinuo niz od dva poraza protiv njega, a ujedno mu je uzvratio za četvrtfinalni poraz na ovogodišnjem Australian Openu.

Alcaraz je dominirao od početka do kraja, a veće je probleme imao, kao i svi ostali na stadionu, s invazijom pčela kod 1:1 u prvom setu (pogledajte OVDJE). Tada je meč prekinut na skoro dva sata zbog prilično opasnih trenutaka u kojima su tisuće pčela letjele blizu samih tenisača i gledatelja.

Jedna skupina pčela otišla je za dronom, a ostatak situacije spasio je lokalni stručnjak za pčele koji je rastjerao nepozvane posjetitelje ovog meča.

  • +15
Pčele na meču Alcaraz - Zverev Izvor: Profimedia / Autor: Charles Baus/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Moram priznati da je bilo neugodno. Nisam se uopće dobro osjećao, da, pomalo sam se bojao za sve nas', govorio je nakon dvoboja Alcaraz.

U polufinalu slijedi veliki ogled Alcaraza i nepobjedivog Jannika Sinnera. Talijan je svladao Čeha Jirija Lehečku 6:3, 6:3 te je došao do 19. uzastopne pobjede.

Rus Danil Medvjedev je u četvrtfinalu svladao Danca Holgera Runea 7:5, 6:4, s tim da je 20-godišnji Danac u oba seta imao šansu. Medvjedev će u polufinalu igrati protiv američkog tenisača Tommyja Paula koji je sa 6:2, 1:6, 6:3 bio bolji od Norvežanina Caspera Ruuda.

ATP Indian Wells, četvrtfinale:

  • Carlos Alcaraz (Špa/2) - Alexander Zverev (Njem/6) 6:3, 6:1
  • Danil Medvjedev (4) - Holger Rune (Dan/7) 7:5, 6:4
  • Jannik Sinner (Ita/3) - Jiri Lehečka (Češ/32) 6:3, 6:3
  • Tommy Paul (SAD/17) - Casper Ruud (Nor/9) 6:2, 1:6, 6:3