ht prva liga - 31. kolo

Ako su oni hrvatski Atletico Madrid, kakvi su onda izgledi Hajduka?

27.04.2019 u 10:07

Bionic
Reading

U Velikoj Gorici od 16.30 sati igra se okršaj Gorice i Hajduka, a dvoboj se može gledati i na Arenasportu 3 (MAXtv)

Gorica je i dalje u utrci za plasmanom u kvalifikacije za Europsku ligu, a za ambicije Jakirovića i njegovih igrača ključna utakmica mogla bi biti upravo ova protiv Hajduka. Trenutno Gorica zauzima šestu poziciju, no pobjedom nad Oreščaninovom momčadi preskočila bi Lokomotivu koja je jučer osvojila samo bod protiv davljenika Istre, a uz to bi smanjila zaostatak za Osijekom i Hajdukom na samo jedan bod. Problem za Jakirovića je što njegova momčad ove sezone mnogo bolje igra na gostovanjima nego pred svojim navijačima u Velikoj Gorici, a uz to ovaj susret čeka oslabljena.

Jakirović se nada bodovima protiv Hajduka:

'Čeka nas zanimljiva i teška utakmica. Sigurno je da mi imamo neki svoj plan, a Hajduk ima svoj. Igraju jako dobro cijelo proljeće, podigli su razinu svoje forme i zasluženo su na mjestu kojeg trenutno zauzimaju. Analizirali smo ih, no i oni su se sigurno pripremili za nas. U prethodne je tri utakmice bilo dosta neizvjesno, a oni su nam uspjeli zabiti samo jedan pogodak što je dobro. Moramo biti kompaktni disciplinirani i agresivni jer onda imamo veliku šansu da susret okrenemo na našu stranu'.

MAXTV DERBI TJEDNA: Uživajte u omiljenom sportskom sadržaju u HD kvaliteti slike na MAXtv-u. Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija o MAXtv-u.

  • +15
Gorica - Hajduk, 13. kolo HT Prve lige, 2018/19. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Situacija s izostancima nije idealna za Jakirovića budući da mu zbog suspenzija nedostaju standardni defanzivac Marina, te važni ofenzivac Cherif Ndiaye. U konkurenciji za nastup neće biti ni ofenzivca Mathieua koji ima manjih problema s ozljedom.

Igrači Hajduka puni samopouzdanja čekaju susret s Goricom budući da su u prošlom kolu odigrali najbolju ovosezonsku utakmicu. Godinama je Rijeka predstavljala nepremostivu prepreku za Hajduk na Poljudu, no prošle je subote Oreščaninova momčad u potpunosti deklasirala rivala u jadranskom derbiju.

Ispratio je Hajduk s Poljuda momčad Rijeke uz četiri gola u mreži, a Oreščanin može biti posebno zadovoljan činjenicom da gosti nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti njegovom vrataru Posavcu. Momčad Hajduka igra odličan nogomet otkako je Oreščanin trener, te sada sasvim zasluženo ima priliku napraviti ključan korak prema potvrdi plasmana u kvalifikacije za Europsku ligu. Pobjedom u Velikoj Gorici momčad Hajduka izbacila bi Goricu iz utrke i stekla bi velikih pet bodova prednosti pred Lokomotivom.

Oreščanin priželjkuje novo dobro izdanje Hajduka:

'S Goricom završava niz utakmica sa suparnicima iz gornjeg dijela tablice, ali pokušavam izbjeći takvo razmišljanje. Jer mi u stožeru Goricu, zbog stila izgrađenog stila te uigrana i isprofilirane momčadi, volimo reći da su oni hrvatski Atletico Madrid. Prelistam novine i vidim da smo maltene drugi, polako. Ne smijemo zaboraviti kako smo došli do ove pozicije. Ima još pet utakmica nakon Gorice, u našem planiranju matematike za ušuljavanje u Europu dobro stojimo i svaki nam je bod veća zaliha. Pokušavamo biti vrlo ponizni. Mi smo nametnuli svoj stil i suparnici se protiv nas teško odlučuju nadigravati. Oni će nas pokušati iskontrirati, a imaju dobru tranziciju i referentnu točku u Zwolinskom'.

Gostima će u Velikoj Gorici osim od prije odsutnih defanzivaca Vučura i Juranovića, nedostajati i stoper Borja Lopez koji je ozlijeđen i koji će se prema riječima trenera Oreščanina vratiti u konkurenciju za nastup sljedećeg tjedna.

Hrvatska 1. liga

Lokomotiva-Istra 19611:1
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb30254179
2.Rijeka30168656
3.Osijek30148850
4.Hajduk301311650
5.Lokomotiva31139948
6.Gorica301371046
7.Inter Zaprešić30841828
8.Slaven Belupo304141226
9.Istra 196131571922
10.Rudeš30242410

Sljedeće utakmice

27.4.Gorica-Hajduk
27.4.Osijek-Dinamo Zagreb
28.4.Inter Zaprešić-Slaven Belupo
28.4.Rijeka-Rudeš
3.5.Rudeš-Gorica