ANTE TOMIĆ

'Ako ne bude Repeše, pola igrača se neće odazvati na EP!'

05.05.2013 u 14:39

Bionic
Reading

Hrvatski centar u redovima Barcelone Ante Tomić smatra da je HKS već trebao naći rezervnu opciju za slučaj da Repeša ne bude u mogućnosti voditi reprezentaciju u Sloveniji

Jedan od najboljih europskih centara u sljedećih će se mjesec dana boriti za titulu prvaka Europe, kao i Španjolske, a u rujnu bi trebao biti glavna uzdanica Hrvatske na Europskom prvenstvu u Sloveniji. No, problem je mjesto izbornika, jer bi obaveze s Unicajom mogle zaustaviti Repešu koji možda neće moći voditi reprezentaciju.

'Teško je u ovom trenutku nešto govoriti kad ne znamo niti tko je izbornik, niti tko će se odazvati. Meni nije jasna jedna stvar. Ima li HKS neku rezervnu opciju, ako ne bude sve bilo kako se nadamo s Repešom? Koji je u zafrknutoj situaciji i ja ga razumijem', izjavio je Ante Tomić za Jutarnji.hr pa dodao:

'Bojim se kad ne bi bio Repeše da se pola igrača neće odazvati. A sve je to na dušu Saveza. Oni su ti koji bi trebali imati već spremnog drugog trenera, koji bi trebali biti u kontaktu s igračima, koji bi trebali imati spremljen plan priprema. Sve su to stvari koje bi se morale znati. Jer, praktički, mi se okupljamo za dva mjeseca, nije to za godinu dana.'

Tomić je također dodao da će za uspjeh na EP-u biti potrebna momčadska igra, a ne 'soliranje' zbog kojeg na svakom velikom natjecanju hrvatska reprezentacije razočara.