BIT ĆE SVEGA

Ako je suditi po prvim treninzima na VN Meksika čeka nas dramatičan okršaj Red Bulla i Mercedesa; spektakularna bitka za titule se nastavlja

06.11.2021 u 09:29

Bionic
Reading

Pred vozačima Formule je ovaj vikend VN Meksika u Ciudad de Mexicu, a Finac Valtteri Bottas u Mercedesu i vodeći u ukupnom poretku Nizozemac Max Verstappen (Red Bull) bili su najbrži na slobodnim treninzima u petak

Na prvom treningu Bottas je iza sebe ostavio momčadskog kolegu Britanca Lewisa Hamiltona, dok je Verstappen bio treći. Na drugomm treningu redoslijed prve trojice bio je izmiješan. Prvi je bio Verstapppen, drugi Bottas, a treći Hamilton.

Na oba treninga Sergio Perez bio je četvrti pa je jasno da nas očekuje dramatičan okršaj bolida Red Bulla i Mercedesa koji se bore za titulu u konkurenciji konstruktora, a Verstappen i Hamilton u konkurenciji vozača.

'Bio je to prilično dobar dan. Naravno, uvijek pokušavamo poboljšati bolid. Na prvom treningu staza je bila jako prljava, ali je na drugom to već bilo malo ljepše. Bolid radi dosta dobro. Nekoliko stvari imamo za pogledati, ali prilično je dobro. Imamo dobar osjećaj, ali i sutra moramo biti tamo, bio je to pozitivan početak vikenda', izjavio je Verstappen koji je dva puta bio pobjednik VN Meksika.

Kvalifikacije za VN Meksika voze se u subotu navečer u 21 sat, a utrka je na rasporedu u nedjelju u 20 sati.

'Da, izgleda dobro za nas, možemo se pokušati boriti s ovim dečkima (Red Bull op.a.), ali oni su definitivno prebrzi za nas u ovom trenutku. Bolid se ponaša dobro. Nisam baš imao nekih većih problema. Pružamo apsolutno sve što imamo i mislim da su trenutno brži od nas. Nema stvarnih briga, samo se pokušavamo poboljšati. Ali nedostaje nam sila pritiska, što je vjerojatno razlog zašto smo imali tih pola sekunde razlike zaostatka', objasnio je aktualni prvak Hamilton.

U Svjetskom kupu pet utrka prije kraja sezone vodi Verstappen s 287,5 bodova, Hamilton je drugi s 275,5, treći je Bottas sa 185 bodova.

  • +19
Formula 1, Velika nagrada SAD-a, Austin, Texas, 24.10.2021. Izvor: EPA / Autor: SHAWN THEW