Argentinac ne okoliša

Ako je ovo istina, već sada je jasno koju je Leo Messi odluku donio; postavio je svoje uvjete novim čelnicima Barcelone, zbog čega su u panici

10.11.2020 u 12:23

Bionic
Reading

U Barceloni se nešto definitivno događa oko najveće zvijezda Lionela Messija i produženja njegovog ugovora koji istječe u ljeto. Cure novi detalji…

Podsjetimo, u ljeto je razočarani Lionel Messi zatražio odlazak iz kluba i odlučno je poručio čelnicima da ne misli ostati na Camp Nou. Na koncu se sve zakompliciralo zbog ogromne odštete, ali je svojim činom poslao jasnu poruku kako će odraditi još godinu dana ugovora te onda napustiti klub. Tako se barem činilo u ljeto!

No, u međuvremenu je klub napustio predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu koji je bio na čelu Barcelone od 2014. godine te koji je navodno bio glavni razlog što Messi želi otići iz kluba. Sukob s Messijem nije preživio i morao je otići…

Klub još čeka novu Upravu, a naravno glavni cilj je kako u klubu zadržati Messija. I očito već sada rade na tome da mu ispune sve želje.

Španjolski list Marca tako donosi priču kako Messi, koji se ovih dana priključio reprezentaciji Argentine, još nije donio konačnu odluku o ostanku na Camp Nou, ali da se nešto ipak događa govore i informacije koje je sve uvjete postavio i što će tražiti od nove Uprave kluba. Oni bliži Messiju kažu kako je donio odluku, ali... Postoji veliki Ali.

Prvo, kako piše Marca, želi znati tko će biti novi predsjednik Barcelone? Naravno, želi znati tko će biti novi sportski direktor Barcelone?

Uz sve to, sigurno ga brine tko će biti novi trener, ako Koeman ne ispuni očekivanja, a općenito ga zanima kakva je uopće politika kluba (posebno Messija muči škola školu La Masija koju je prošao!) koji prošle sezone nije osvojio niti jedan trofej i koji ne briljira niti ove sezone.

Puno je otvorenih pitanja, a spominju se imena kao što su Jordi Cruyff kao direktor, Xavi kao trener te Joan Laporta kao predsjednik koji je na čelu kluba bio od 2003. do 2010. godine.

Dakle, novi čelni ljudi Barcelone imaju pune ruke posla kako da zadovolje i zadrže Messija, a moraju se požuriti da im Argentinac zaista ne bi pobjegao u Manchester City kod Pepa Guardiole.

Naravno da bi scenarij u kojem Messi potpisuje ugovor do kraja karijere s Barcelonom jedini ima smisla, ali ipak se nešto njega pita i do ljeta će cijeli klub i grad živjeti u neizvjesnosti.

Zato i jest postavio određene uvjete novim čelnicima kluba koji su sigurno u panici (privremena uprava), a u prijevodu to znači da niti jedan igrač u povijesti sporta nije imao takve ovlasti da praktički sam bira ljude koji će voditi klub, da odobri trenera i da aktivno sudjeluje u politici kluba. Već sada sve to nekako vodi prema njegovu ostanku u klubu na jako dugo vremena i to čini se ne samo kao igrač. Ipak je u pripremi njegov najvažniji ugovor u karijeri.