Promjene u madridu

Ako je ova informacija točna, Luka Modrić sigurno napušta Real i to prije isteka ugovora; razlog je čudo od djeteta

30.03.2020 u 10:25

Bionic
Reading

Već mjesecima se u španjolskim medijima piše kako Luka Modrić, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, gotovo sigurno napušta Real Madrid

Jedan od razloga su Modrićeve godine jer u rujnu će proslaviti 35. rođendan i samim time smjena generacija je sasvim logična, a drugi razlog je što ima ugovor do ljeta 2021. godine pa se tako sve više spominje opcija kako bi u sljedećem zimskom prijelaznom roku – kako bi Real barem nešto zaradio jer u lipnju 2021. postaje slobodan igrač - odlazi u SAD- u momčad Inter Miami u kojoj je jedan od vlasnika legendarni David Beckham.

Naravno, glavni razlog je Modrićev legitimni nasljednik 21-godišnji Norvežanin Martin Odegaard koji je pokazao ogroman napredak u igri.

Ako je vjerovati novinarima Mundo Deportiva čelni ljudi Reala vrlo blizu su odluke da odmah u svoje redove vrate i priključe prvoj momčadi 'norveško čudo od djeteta' koji je trenutačno član Real Sociedada gdje je stigao na dvogodišnju posudbu dogovorenu ljetos.

No, kako se doznaje u Real Sociedadu žele da mladi Odegaard ostane kod njih do kraja posudbe, ali sada je jasno kako dogovor vjerojatno pada u vodu zbog pandemije koronavirusa.

'Sjajne igre Norvežanina i štedljivost s kojom će se klubovi morati suočiti - obzirom na okolnosti koje je prouzročio koronavirus – svakako su ubrzali interes Reala za vraćanjem 20-godišnje norveške zvijezde. S druge strane logično jest, ako se prvenstvo uopće nastavi, kako će postojati više opcija za napadačkog veznjaka da ipak ostane u Real Sociedadu. Sve ovisi o ekonomskim gubicima svakom kluba…', između ostalog piše novinar Mundo Deportiva.

No, već sama informacija kako u Realu ozbiljno razmišljaju da mladog Odegaarda pripreme za ulogu na terenu koju je zadnjih godina imao Modrić dovoljno govori. To je samo znak kako u Realu moraju razmišljati o velikoj smjeni generacija jer još nekoliko igrača je na izlaznim vratima…