I SAVEZ UVEO VAUČERE

Akcija Island: Kovač pozvao dvojicu iz Rijeke, 'ispali' Ogi i Kalinić

31.10.2013 u 14:43

Bionic
Reading

Hrvatski izbornik Niko Kovač objavio je u četvrtak popis kandidata za dodatne kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Islanda. Na popisu su se našla poznata imena koja će pokušati Hrvatsku odvesti u Brazil. Hrvatska će prvu utakmicu protiv Islanda igrati 15. studenoga u Reykjaviku, dok će odluka o putniku u Brazil pasti četiri dana poslije u Zagrebu.

Na prvom popisu novog izbornika Kovača našlo se 25 imena:

Vratari: Stipe Pletikosa, Danijel Subašić, Lovre Kalinić
Braniči: Darijo Srna, Josip Šimunić, Domagoj Vida, Vedran Ćorluka, Dejan Lovren, Ivan Strinić, Gordon Schildenfeld, Šime Vrsaljko
Veznjaci: Ivan Rakitić, Luka Modrić, Ivan Perišić, Mateo Kovačić, Milan Badelj, Niko Kranjčar, Ivo Iličević, Mate Maleš
Napadači: Mario Mandžukić, Ivica Olić, Eduardo, Nikica Jelavić, Leon Benko, Ante Rebić

Upućena su i tri pretpoziva koja će sletjeti na adrese Olivera Zelenike, Nikole Kalinića, Igora Bubnjića i Ognjena Vukojevića.

'Čuo sam se s igracima i vidio se s njima. Zadovoljan sam razgovorima s njima i ohrabren sam nakon svega. Što je bilo, bilo je i zaboravljeno je. Bit će teško, ali napraviti ćemo sve da prođemo,' počeo je izlaganje Niko i prebacio se na pripremu utakmica koje će se pamtiti.

'Skenirali smo Island. Znamo kako igraju i vjerujem da će dečki sve naše ideje prihvatiti. Ipak svi oni igraju u velikim klubovima. Island ima izvrsnog trenera, ekipa su koja ima savršeno taktičko ponašanje. Upravo onako kako bi se trebalo učiti. Igraju dosta jednostavan nogomet i znaju spustiti loptu. Čeka nas ozbiljan protivnik, brzi su i agresivni. Mi smo promijenili izbornika pa ni oni neće baš na osnovi dosad odigranih utakmica znati kako ćemo mi igrati,' kazao je izbornik te nastavio:

'Sretan sam zbog dobrih igara reprezentativaca. Nikad njihovo znanje nije bilo upitno, već glava'

Debitirat će Mate Maleš, a od četiri pozvana igrača iz MAXtv Prve lige dvojica su članovi Rijeke.

'On je jedan od igrača koji je dosta zanemaren, a odlično igra ove sezone. Ista stvar je i s Benkom koji je prvi strijelac lige,' podsjeća Kovač i za kraj nudi dodatnu analizu Islanda.

'Po pojedincima ofenzivni dio im je bolja strana, no kao momčad igraju odlično i obranu. Imaju par igrača koji mogu parirati i naśima. Što se tiče obrane, tu imamo priliku da uz naše kreativce dođemo do gola. Oni su prava kompaktna momčad. Mi ćemo trenirati tako da ih iznenadimo, i vjerujte da ćemo detaljno uputiti dečke i dobro ih pripremiti', završio je izbornik Kovač temu protivnika i ponudio optimizam po pitanju nastupa Nike Kranjčara.

'Čuo sam se s Nikom i uvjerava me da ozljeda nije težeg karaktera. Izišao je više zbog predostrožnosti i trebao bi biti spreman za oglede koji nas očekuju.'

Damir Vrbanović izvijestio je o proceduri nabavljanja ulaznica za oba ogleda.

'Islandski savez se ozbiljno priprema za utakmicu. Oni su pripremili 700 ulaznica za hrvatske navijače i na licu mjesta se neće moći kupiti ulaznice. Moguće je nabaviti ulaznice samo preko saveza odnosno vaučera. Od 1.11 kreću predbilježbe za ulaznice preko naše web stranice. Vaučeri će se moći zamijeniti za ulaznicu na stadionu, a svi oni bez vaučera neće moći nabaviti ulaznicu. Cijena ulaznice za islandsku utakmicu je 160 kuna. U Zagrebu će se kretati od 60 do 250 kuna. Prodaja ulaznica za uzvratnu utakmicu počinje 12.11,' izvijestio je ispred saveza Damir Vrbanović.