DINAMOVA LIGA PRVAKA

Ajaxu otupiti koplja i konačno im zabiti gol

18.10.2011 u 10:30

Bionic
Reading

Nakon dva kola u kojima su upisali dvije nule nogometašima Dinama protiv amsterdamskog Ajaxa počinje nova faza Lige prvaka. Novi porazi protiv izravnog konkurenta, amsterdamskog Ajaxa, više ne bi bili tako bezbolni

Real i Lyon su Dinamu pokazali da su kategorija više, u dva ogleda s Ajaxom 'modrima' počinje i natjecateljski dio Lige prvaka. Ajaxu treba uzeti četiri boda (i tri bi održavalo plamen nade) kako bi treće mjesto ostalo realan cilj.

Iako mnogi moćne 'kopljanike' doživljavaju kao Dinamovu mušteriju, Nizozemci de facto u Zagrebu na tri gostovanja nisu primili niti jedan gol. Kao ni posljednja tri Dinamova europska protivnika. Realizacija ili će proraditi večeras, ili će polako prestati biti važno.

Ajax ima slavnu prošlost, ali i momčad koja je u stvaranju. Nisu u nekoj bajnoj formi, niti su još mogli steći automatizam u igri i ponudit će neki krivi pas u opasnoj zoni. Samo ga treba iskoristiti...

Prednost na njihovoj strani je bod protiv Lyona koji će Ajaxu donijeti mir u slučaju da dvoboj bude vodio prema remiju. Jača liga im nudi i bolji ritam, a u Dinamu će ponovno najveći dio ovisiti o raspoloženju u posljednje vrijeme neraspoloženog Sammira. Ako ništa drugo, barem nema mjesta kalkulacijama. Dinamu treba pobjeda i tako mora i igrati.

Rommedahlov gol je utišao Maksimir prije četiri godine
Godinu kasnije završilo je 0:2, a na tribinama su smjeli biti samo gosti