LEGENDA GLEDA 'SVOJE'

Ajax ili Milan? Van Basten nema dilema

11.12.2013 u 10:12

Bionic
Reading

Uoči ključnog ogleda Milana i Ajaxa za ulazak u osminu finala nogometne Lige prvaka, bivši napadač oba kluba Nizozemac Marco van Basten (49) nije imao dvojbe za koga će navijati

'Ajax ili Milan ? Ajax, naravno,' kazao je legendarni Nizozemac, te dodao: 'Igrao sam za oba kluba i oba kluba su mi draga. Međutim, Ajax je ipak bliže mom rodnom Utrechtu.'

Van Basten je u dresu 'kopljanika' igrao sedam sezona i pritom osvojio tri nizozemska prvenstva, tri kupa, te Kup kupova. Potom je 1987. godine preselio u Milan i tamo se zadržao osam godina. Na San Siru je osvojio čak 11 trofeja pri čemu je dva puta bio europski, a još tri puta talijanski prvak.

Čudesni Marco je obilježio povijest obaju večerašnjih protivnika


'Ajax ima mladu momčad i Milan je favorit. Međutim bilo bi sjajno kada bi nizozemski sastav izborio plasman u osminu finala,' dodao je Van Basten koji je od 2012. trener Heerenveena.

Uoči posljednjeg kola H skupine Lige prvaka Milan ima bod više od Ajaxa kojeg u srijedu dočekuje na San Siru. Iz ove skupine Barcelona je već osigurala plasman u drugi krug natjecanja.