FIFA_SP_2018.svg

Musa heroj Nigerije

Ahmed Musa s dva gola vratio Nigeriju u život i borbu za drugi krug

  • I.D./Hina
  • Zadnja izmjena 22.06.2018 19:06
  • Objavljeno 22.06.2018 u 18:56
Bionic
Reading

Pobjedom 2:0 protiv Islanda Nigerija je zadržala šanse za plasman u drugi krug natjecanja. U zadnjem kolu, u kojem igraju s Argentinom, ovise samo o sebi. Island je ostao na jednom bodu...

NIGERIJA - ISLAND 2:0 (MUSA 49', 75')

U susretu 2. kola skupine D na Svjetskom nogometnom prvenstvu, u kojoj igra i Hrvatska, Nigerija je u Volgogradu svladala Island sa 2-0 (0-0). Oba pogotka za Nigeriju postigao je Ahmed Musa u 49. i 75. minuti.Ovom pobjedom Nigerija je stigla na drugo mjesto ljestvice s tri boda, tri manje od vodeće Hrvatske koja je 3-0 pobjedom protiv Argentine još u četvrtak izborila plasman u osminu finala. Island je treći s jednim bodom, koliko ima i posljednja četvrta Argentina.

  • +13
SP 2018., skupina D: Nigerija - Island Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Island je bolje otvorio utakmicu i u prvih desetak minuta Francis Uzoho je dva puta morao braniti pokušaje Gylfija Sigurdssona. No nakon uvodnog islandskog pritiska utakmica je zapala u jednoličan ritam u kojem ni jedan od suparnika nije puno pokazao. Do prvih novih opasnijih situacija smo morali čekati sudačku nadoknadu prvog poluvremena, kada je Island imao nekoliko prilika. U drugih 45 minuta vidjeli smo bolji nogomet. Ahmed Musa je u 49. minuti doveo Nigeriju u vodstvo. Napadač moskovskog CSKA postigao postigao ga je nakon što je sjajno primirio loptu koju je s desnog krila u kazneni prostor ubacio Moses. Drugi gol je zabio u 75. minuti, kada se na širokom prostoru znalački oslobodio Arnasona i zatim lakoćom prevario Halldorssona. Minutu prije drugog pogotka Musa je udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio gredu.

Island je u 83. minuti imao idealnu priliku za smanjenje rezultata, ali je Sigurdsson promašio 11-erac kojega je sudac Conger dosudio nakon pregleda snimke kada je ustanovio da je Ebuehi prekršajem u kaznenom prostoru zaustavio Finnbogasona.

Hrvatskoj će tako za potvrdu prvoga mjesta u skupini D biti potreban bod iz posljednje utakmice protiv Islanda koja je na rasporedu 26. lipnja u Rostovu na Donu (20 sati), a "vatreni" bi mogli završiti kao pobjednici skupine i uz poraz od Islanda ukoliko istodobno Nigerija ne pobijedi Argentinu u Sankt Peterburgu. Čak i ako Hrvatska izgubi od Islanda, a Nigerija svlada Argentinu Hrvatskoj prvo mjesto može izmaknuti samo ako kombinirana razlika na ta dva susreta bude pet golova ili veća.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal