SKANDAL ZA SKANDALOM

Agresivna plivačka zvijezda; napao Brazilku, propustio finale...

10.08.2015 u 12:22

Bionic
Reading

Za plivačku zvijezdu Sun Yanga (23) lijepe se skandali. Osim što je propustio finale na 1.500 metara slobodno, kineski sportaš je optužen za napad na brazilsku natjecateljicu Larissu Oliveiru

Sun Yang jedna je od najvećih plivačkih faca. Dvostruki olimpijski pobjednik stigao je u Kazanj s idejom da osvoji svjetska zlata na 200 m, 400 m, 800 m i 1.500 metara te bi postao prvi plivač u muškoj konkurenciji kome je to uspjelo u povijesti. No nije mu se to ostvarilo.

Najsjajnija odličja je uzeo na 400 i 800 metara, bio je srebrni na 200 metara, a svijet je iznenadio u nedjelju kada se uopće nije pojavio na utrci na 1.500 metara.

On sam je kasnije objasnio kako je imao srčanih problema i da je to bio razlog odustajanja.

No Sun Yang ostao je u središtu pozornosti zbog svojeg ponašanja. Brazilski trener Alberto Pinto da Silva optužio ga je za neprimjereno ponašanje na treningu u bazenu.

Na zagrijavanju je za nogu povukao brazilsku plivačicu Larissu Oliveiru, preplivao je, a nakon što se ona potužila na njegov postupak pokušao ju je i udariti.

Jedan od trenera krenuo mu je objasniti kako bazen nije samo njegov, a okružilo ga je 15-ak ljudi. Srećom, sve je završilo bez fizičkog obračuna. I druge delegacije (Kanada, JAR, Čile, Argentina) također su imale problema na treningu s agresivnim Sun Yangom.

Da Kinez ima mušica, potvrdio je i jedan neimenovani plivač poslije utrke na 200 metara. Prema njegovim riječima kineski sportaš je 'u svlačionici bio vidno uzrujan i agresivan zbog tek drugog mjesta'.

Dodajmo još kako je Sun Yang imao problema sa zakonom, jer je u svojoj zemlji uhvaćen za automobilom bez vozačke dozvole, a prošle godine bio je suspendiran na tri mjeseca, jer je pao na kontroli dopinga. Kazna je bila blaga, jer je svjesno uzeo lijek za srce koje se nalazilo na popisu zabranjenih.

Trijumf na 400 metara