PROBLEMI SA SPONZORIMA

Adidas i Lidl oglasili se o Blanki Vlašić

22.05.2013 u 14:47

Bionic
Reading

Nakon što je najbolja hrvatska skakačica u vis Blanka Vlašić dala podršku građanskoj inicijativi 'U ime obitelji' putem blogova i društvenih mreža poslana su otvorena pisma svim njenim sponzorima

Kao što je poznato, Blanka je u društvu oca Joška dala pred kamerom podršku inicijativi 'U ime obitelji', da bi nakon toga s jednog bloga krenula spomenuta otvorena pisma sponzorima. Sva otvorena pisma možete pročitati OVDJE

Blanka, koju u subotu čeka nastup na turniru Dijamante lige u New Yorku nakon gotovo dvije godine stanke, brzo se oglasila u pisanoj izjavi sljedećim riječima:

Osoba sam koja ne dijeli ljude prema boji kože, socijalnom statusu, ne osuđuje one različitih seksualnih orijentacija, vjera... Ali za mene osobno je brak zajednica između muškarca i žene. Poštujem svačije mišljenje i želim vjerovati da svi ljudi mogu živjeti u miru i razumijevanju jedni za druge.

Ubrzo nakon Blanke oglasio se i Lidl, jedan od sponzora s kojim je Blanka dugo surađivala.

Poštovani,

Nastavno na poziv na reakciju tvrtke Lidl Hrvatska od strane građana na društvenim mrežama te pojedinih portala, a u vezi s potpisivanjem peticije građanske inicijative 'U ime obitelji' od strane Blanke Vlašić, dostavljamo svoj odgovor.

Hrvatska atletičarka Blanka Vlašić i trgovački lanac Lidl Hrvatska od 1. ožujka 2013. godine nisu u poslovnom odnosu. Raskid suradnje nije povezan s građanskom inicijativom 'U ime obitelji'. Dugogodišnja suradnja Lidla i Blanke temeljila se na međusobnom uvažavanju i težnjama prema postizanju vrhunskih rezultata. U budućnosti Blanki želimo puno uspjeha u poslovnom i privatnom životu.

Sukladno kompanijskim načelima, tvrtka Lidl poštuje sve ljude, cijeni raznolikost kultura i prepoznaje raznovrsnost vrijednosti i tradicija.

Blankin glavni sponzor, proizvođač sportske opreme Adidas, poznat po tome da podržava prava LGBT zajednica, oglasio se sljedećom izjavom:

Adidas Grupa ne diskriminira nikoga na temelju podrijetla, vjerske ili seksualne orijentacije. Osobne stavove naših partnera ne komentiramo.