VRAĆA SE MEĐU AMATERE

Ademi otvorio dušu: Teško je riječima opisati što sam prošao!

26.01.2016 u 11:52

Bionic
Reading

Nakon Fifine suspenzije od čak četiri godine Arijan Ademi spreman je karijeru nastaviti u neprofesionalnom nogometu, ali priznaje da je razmišljao i o prekidu karijere...

Podsjetimo, Ademi je u svoj organizam unio jedan od najgorih dopinga, točnije stanozolol, koji nazivaju i kraljem dopinga. Arijan je bio dva puta pozitivan (uzorci A i B) na stanozolol, nedopuštenu vrstu anaboličkih steroida. Stoga su u Uefi odlučili odrediti mu najveću kaznu. U povijesti nogometa dosad nije bilo ovako drakonske kazne za mladog igrača. Ademi je pao na doping testu nakon utakmice s Arsenalom i FIFA nije imala milosti: kaznom od četiri godine suspenzije dovela je 24-godišnjaka na sam rub, no odlučio je da se neće predati.

'Teško je uopće riječima opisati što sm sve prošao od prvog pozitivnog testa do danas. Kroz glavu mi je svašta prolazilo, kako dalje i što učiniti, a naravno da mi je na pamet palo i ostaviti se nogometa, ali kako vrijeme prolazi tako nestaju i dvojbe jer nogomet je moj život,' izjavio je Arijan Ademi za službenu stranicu Dinama koji ne smije konkretno pričati o suspenziji i procesu jer je trenutno u procesu žalbe.

Dok suspenzija ne prođe Arijan bi mogao zaigrati u četvrtoj ligi za Kustošiju.

'Vidio sam to i čuo kombinacije, ali ne znam baš konkretno previše o tome. Iskreno, prepustio sam sve ljudima u Dinamu i siguran sam da će, kao i uvijek, naći najbolje rješenje za mene. Ja samo želim igrati nogomet i apsolutno nemam ništa protiv odlaska u Kustošiju; dapače, rado bih prihvatio to. Davat ću sve od sebe kao što sam davao i u Dinamu. Liga prvaka, HNL ili četvrta liga ja znam samo dati sve što mogu i napraviti sve za pobjedu. Četvrta liga je sada moja realnost i vjerujte da ne bih išao tamo da ne mislim uvijek davati 100 posto,' zaključio je veznjak koji kaže da mu podrška koju dobiva sa svih strana daje snagu da nastavi dalje.