kritika hks-a

Aco Petrović obrušio se na Dina Rađu i otkrio detalj koji će Splićanina izbaciti iz takta

05.03.2019 u 17:34

Bionic
Reading

Bivši hrvatski izbornik, Aleksandar Petrović, koji trenutno vodi košarkaše Brazila, otvoreno je kritizirao aktualno vodstvo HKS-a, posebice čovjeka Stručnog savjeta HKS-a Dina Rađu

Bivši hrvatski košarkaški izbornik Aleksandar Petrović u dalekom je Brazilu, s kojim zasad uspješno kormilari prema svjetskom prvenstvu u Kini, a kojeg je Hrvatska 'promašila'.

Petrović s eza mjesto u Brazilu izborio tijekom olimpijskih igara, kada je Hrvatsku do četvrtfinala, pobijedivši upravo reprezentaciju domaćina.

Sada se vratio u domovinu i za Sportklub dao intervju u kojem se osvrnuo na neuspjeh reprezentacije, ali i čelnike HKS-a.

  • +21
Kvalifikacije za SP u košarci 2019., Hrvatska - Mađarska Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

'Stručni savjet kao takav ne postoji. Postoji samo predsjednik Stručnog savjeta koji gotovo autonomno donosi sve odluke. Radi se o Dini Rađi. On mi je svojevremeno rekao: 'OK, ti si taj', rekao je Aco pa dodao:

'Instalirao je Skelina, nakon početna dva poraza brzo ga je maknuo pa instalirao Anzulovića. Nakon što Anzulović podnese izvještaj, odnosno nakon što se vidi hoće li Cedevita igrati Euroligu ili ne, Anzulović će dobiti otkaz i netko novi, čitajte između redaka, će dobiti u ruke reprezentaciju Hrvatske'.

'Tri zadnje Rađine odluke su pogrešne. Tri od tri, nakon što je prethodno deset godina devastirao Split, više nema dovoljno kvalitetnih referenci da radi taj posao koji ovog trenutka obavlja', nastavio je Petrović u oštrom tonu, a onda poentirao na Rađine riječi.

'Red, rad i disciplina, to je govorio Rađa. Taj isti Rađa koji se 98' za kvalifikacijsku utakmicu u Slavonskom brodu pripremao tako što je spavao u hotelu s pet zvjezdica u Zagrebu te svaki dan autom išao na trening. Je li to red, rad i disciplina?', s upitnikom je završio Aco Petrović.