NAKON KINE PALA I NJEMAČKA

Aco Petrović još jednom je dokazao svima kakav je majstor!

20.07.2017 u 12:27

Bionic
Reading

Hrvatska muška B košarkaška reprezentacija, nakon što je u 1. kolu svladala domaćina Kinu 81:71, u susretu 2. kola na Kupu Borislava Stankovića u Shenzhenu ostvarila je drugu pobjedu svladavši Njemačku B sa 83:77

Hrvatska je protiv Njemačke do pobjede stigla odlično odigranom završnicom u kojoj je zaostatak 71:74 pretvorila u prednost 81:74. Možda i ključan trenutak bio je oduzimanje lopte Ivana Ramljaka kod rezultata 77:74 pola minute prije kraja. Iako je Ramljak u protunapadu promašio, dobro je akciju pratio Jakov Mustapić i popravio Ramljakov promašaj za 79:74. Do kraja susreta su Tomislav Zubčić i Dominik Mavra bili precizni s linije slobodnih bacanja i tako potvrdili pobjedu.

Mavra je sa 23 koša bio najefikasniji u sastavu Hrvatske, a tomu je pridodao i sedam asistencija, dok je krilni centar Ivan Buva - koji je velika želja Cdevite za novu sezonu - dodao 23 poena i osam skokova.

'Rekao bih još jedna neočekivana reakcija. Nakon uvjerljive pobjede protiv Kine, naletjeli smo na kompletno drugačijeg protivnika. Ovo su svi momci koji u odabranim njemačkim klubovima igraju važne uloge. Spremaju se za Univerzijadu , međutim osam od ovih dvanaest članova su članovi startnih petorki u Bundesligi. Radili smo gluposti. U prvom poluvremenu smo primili, nakon tri nekontrolirana posjeda i skoka u napadu devet poena… Međutim, onog trenutka kada je izgledalo da je utakmica ušla u nekakvu negativnu priču, tih zadnjih šest minuta smo odigrali čiste glave i rutinirano dobili današnju utakmicu. Svaka čast momcima. Ovo je danas bila utakmica koja nam je donijela puno po pitanju iskustva igrača, ali isto tako ja imam puno spoznaja nakon ovih utakmica', kazao je nakon utakmice Aleksandar Petrović, izbornik Hrvatske.

'Teška utakmica, pošto je bila već u četiri sata, praktički 19 sati nakon pobjede protiv Kine. Iako je to bila relativno lagana pobjeda, dosta smo se potrošili i s tog aspekta je možda bilo nateže pristupiti današnjoj utakmici. Posebno jer smo gubili treću i četvrtu četvrtinu po šest, sedam razlike. Vratili smo se i našom energijom i pametnim odlukama dobili, a to nam je bitna pobjeda', kazao je Zadranin Dominik Mavra.

S dvije pobjede Hrvatska B je praktički već osigurala nastup u nedjeljnom finalu. Prije toga će još u petak u 10 sati igrati naši reprezentativci igrati protiv Egipta.

Ovom pobjedom izbornik Aco Petrović, koji je prošle godine napravio podvig odveveši Hrvatsku na OI u Rio, još jednom je dokazao svima kakav je majstor!