PRIOPĆENJE KLUBA

Roman Abramovič se odrekao svoje omiljene 'igračke'; evo kome je ruski milijarder prepustio Chelsea

26.02.2022 u 20:39

Bionic
Reading

Chelseaja je objavio je kako se vlasnik Roman Abramovič povlači s upravljačke pozicije u engleskom premijerligašu

U kratkom priopćenju se navodi da nakon što je bio izložen pritiscima javnosti upravljačke ovlasti, klub predaje Chelseajevoj humanitarnoj fondaciji.

'Tijekom 20 godina koliko upravljam Chelseajem uvijek sam se brinuo za klub i donosio odluke koje su u najboljem interesu kluba. Ostajem vjeran tome i zbog toga sam danas odlučio da upravljanje klubom prepustim ljudima iz Chelseajeve dobrotvorne organizacije. Vjerujem da su oni u najboljoj poziciji da se nastave brinuti za klub, igrače, članove kluba i navijače', poručio je Abramovič u priopćenju.

Podsjećamo, slučajevi Romana Abramoviča, vlasnika Chelseaja i Alishera Usmanova, glavnog pokrovitelja Evertona, bili su predmet rasprave u Donjem domu, nakon insistiranja Laburističke stranke. Prema tvrdnjama uglednog lista The Telegraph, britanski zastupnik Chris Bryant obećao je da neće prestati sa svojim zahtjevom za sankcijama protiv Abramoviča i Usmanova dok oni ne osude ruske napade i javno se odreknu Vladimira Putina. To je bila jedina alternativa za dvojicu poduzetnika ruskog porijekla, a Abramović se sada odrekao Chelseaja.

Podsjećamo, Roman Abramovič je svoje bogatstvo izgradio naftnim biznisom i prodajom nekretnina nakon raspada Sovjetskog Saveza, a Chelsea je kupio 2003. godine. Bloomberg tvrdi da Abramovičevo bogatstvo sad iznosi više od 9,7 milijardi funti (13 milijardi dolara).