BRBIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU

'A tko će zbog rasizma kazniti Šukera?'

15.05.2014 u 13:01

  • +12

Nogometaši Rijeke s trofejem Rabuzinovo sunce

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovačić

Bionic
Reading

Hajdukov predsjednik Marin Brbić u četvrtak je bio bez dlake na jeziku: Nakon što je predstavljena buduća bliska suradnja - gotovo pa bratimljenje - splitskog kluba s vaterpolistima dubrovačkog Juga, zapitao se tko će kazniti predsjednika HNS-a Davora Šukera zbog rasističkih izjava!

Šuker je, kako je objavljeno, izjavio da će pehar pobjednika Hrvatskog nogometnog kupa 'prije predati crni cigan nego ministar Jovanović'. Za tportal tu je izjavu Šukera potvrdio i Jovanovićev pomoćnik Pero Skansi.

Kao što je poznato, nešto kasnije Jovanović je odgovorio na duhovit način Šukeru, a nakon toga oglasio se i Hajdukov predsjednik Marin Brbić

'U vrijeme dok se Hajduk kažnjava zbog rasističkih izjava, u medijima čitamo ovo... Tko će za tu izjavu kazniti Šukera? Naravno, pod pretpostavkom da je točna', kazao je Brbić. Napomenuo je da je splitski klub već prijavio i Zdravka Mamića, ali odgovor još nije dočekao.

'U vrijeme dok se Hajduk kažnjava zbog rasističkih izjava, u medijima čitamo ovo... Tko će za tu izjavu kazniti Šukera?'

Marin Brbić, predsjednik HajdukaCitat


Hajduk će danas podnijeti zahtjev za naknadu štete zbog neodigravanja finala juniorskog kupa u Rijeci, a Brbić se osvrnuo i na najavu Damira Vrbanovića da bi se mogli kazniti klubovi kojima je zabranjeno igranje na Kantridi. Igrom slučaja, radi se baš o dva splitska prvoligaša.

'Vjerojatno je mislio na kaznu za Grad Rijeku i onoga tko je zabranio da se odigra utakmica. Ili možda misli da se dekretom može zabranjivati nešto na način kakav ne piše u propisima.'

Hajdukov predsjednik najavio je da će 'nastaviti govoriti i tražiti da natjecanje bude pošteno, za sve isto', bez obzira što kazne splitskom klubu stižu kao na tekućoj traci. Čak se kasni i s isplatom sredstava od televizijskih prava.


'Pitanje Dinama i Lokomotive je ključno. Oni se mogu pokriti propisima, ali ne mogu sakriti moralni sadržaj. Natjecanje u kojemu igraju ta dva kluba nije regularno, a oni to mogu tumačiti kako god hoće. Prvi uvjet za pošteno natjecanje nisu suci, nego odnos Dinama i Lokomotive. Ne znam je li točno to da će Dinamo kupiti Pjacu za milijun eura, ali oni traže način na koji bi prebacili novac iz jednog kluba u drugi', oštar je Brbić, pozvavši i da se pitanje posudbe igrača unutar istog ranga natjecanja riješi po drugačijim pravilima.

Hajdukov predsjednik ne očekuje prekid posljednje utakmice prvenstva između Dinama i Hajduka u Zagrebu, pa čak ni ako bude spornog skandiranja na račun HNS-a i Zdravka Mamića.

'Vidio sam izvješće Čička iz Rijeke, u kojem se taksativno navodi da se vikalo 'HNS, pederi' i 'Mamiću, cigane'. Utakmica se nije prekidala, pa očekujem da se to neće dogoditi ni u Maksimiru', zaključio je Brbić.

Hajduk je, inače, sklopio ugovor o suradnji s Jugom, najtrofejnijim hrvatskim klubom. Zajednički će nastupati prema novim sponzorima i partnerima, pri komercijalizaciji brendova i distribuciji svih klupskih proizvoda. Jug će ubuduće koristiti proizvode Hajdukovog tehničkog sponzora Macrona, a Hajduk će u suradnji s Jugovim partnerom Turbom na tržište uskoro izbaciti liniju kupaćih gaćica s klupskim obilježjima.

Oba kluba imaju veliku ukorijenjenost u lokalnoj zajednici i gotovo istu navijačku bazu, pa će suradnja biti na obostranu korist. Predsjednik dubrovačkog kluba Lukša Jakobušić prisjetio se svojih navijačkih dana i gostovanja s Hajdukom, a sportski direktor Ognjen Kržić bio je posebno emotivan.

'Velika je čast uopće sjediti u Bijelom salonu, a s još većim emocijama postajemo partner našem velikom bratu', kazao je Kržić.