zavodnik orhan

Markantni Turčin iz 'Zlatnog kaveza' uspješan je i kao glazbenik, a ima i svoj brend odjeće

15.03.2024 u 05:56

Bionic
Reading

Emre Altuğ jedan je od najomiljenijih turskih umjetnika, a postigao je značajan uspjeh u glazbi te na filmu i televiziji. Domaći gledatelji već ga neko vrijeme prate u seriji 'Zlatni kavez' u ulozi Orhana Korhana

Emre Altuğ rođen je 1970. u Istanbulu kao drugo dijete majke domaćice i oca stomatologa. Njegova obitelj potječe iz Niğdea. Bio je zainteresiran za zbor, gitaru i kazalište od srednje škole, a upisao je odsjek za kazalište Državnog konzervatorija u Istanbulu.

U 90-ima je počeo pjevati i surađivati s poznatim turskim glazbenicima. Dok je nastupao kao pjevač, nije se odmaknuo od kazališta. Tijekom tog razdoblja sudjelovao je u raznim predstavama u kazalištu Haldun Dormen.

Svoj prvi album pod nazivom 'Emre' objavio je 1994. godine i doživio veliki proboj pjesmom 'Yalnızlık Senfonisi'. Drugi album 'Sıcak' objavio je 2003. godine, treći 'Dudak Dudağa' 2004. godine, a ove godine izlazi mu novi uradak.

Emre Altuğ Izvor: Promo fotografije / Autor: Nova TV promo

Kad je riječ o privatnom životu, 2008. oženio se manekenkom Çağla Şikel, s kojom je dobio dva sina - Hüseyina Kuzeya i Uzaya Tuncera. Par se razveo u siječnju 2015. godine, ali su ostali u dobrim odnosima.

Altuğ je glumio u brojnim filmovima i serijama, a 2012. dobio je veliko priznanje za ulogu u seriji 'Crvena soba'. Osim što je uspješan pjevač i glumac, također je uspješan poslovni čovjek. Ima marku odjeće i proizvodnu tvrtku koja nosi njegovo ime. Bavi se pitanjima kao što su okoliš, prava životinja i obrazovanje.