POSLJEDNJA ŽELJA

Zsa Zsa Gabor će biti sahranjena u rodnoj Budimpešti

29.12.2016 u 10:53

Bionic
Reading

Nedavno preminula američka glumica mađarskog porijekla Zsa Zsa Gabor bit će pokopana u Budimpešti, izjavio je u srijedu njezin suprug Frederic Prinz von Anhalt

Gabor, koja je umrla prošli tjedan od posljedica srčanog udara u Los Angelesu u 99. godini, željela je otputovati u rodni grad nedugo prije nego što je umrla, kazao je Von Anhalt, dodavši da su on i pokojna supruga dugo bili u kontaktu s njezinom daljnjom rodbinom u Mađarskoj.

Uz suprugovu pomoć Gabor je ishodila mađarsku putovnicu i s njim dogovorila putovanje u Europu, kojemu se protivila glumičina kći zbog Zsa Zsine teške pokretnosti, a strahovala je i da se majka zbog potencijalnih zdravstvenih komplikacija koje bi mogle uslijediti ne bi uspjela vratiti u Ameriku.

'Moja supruga sada je u urni, no to nas neće omesti u zajedničkom putovanju u Budimpeštu', rekao je Von Anhalt te dodao da će svečani ispraćaj njegove supruge biti održan u petak u Los Angelesu, a urna će biti položena u obiteljsku grobnicu u njezinoj rodnoj Budimpešti.