nakon povratka na male ekrane

Zoran Šprajc o kritikama s kojima se susreće: 'Pažljivo čitam i gledam sve komentare otkako sam se vratio u sedlo'

11.05.2020 u 11:38

Bionic
Reading

Omiljeni voditelj vratio se nedavno u voditeljsku fotelju emisije RTL Direkt nakon pet mjeseci bolovanja. Priznao je da otkako je opet ispred kamera, pregledava komentare i kaže kako je nakon prve emisije tek trideset posto komentara bilo negativno. Vjeruje da će ih ubuduće biti manje

'Pažljivo čitam i gledam sve komentare otkako sam se vratio u sedlo, a osobito na svojoj Facebook stranici na kojoj imam više od 300.000 pratitelja i mogu vam reći da je nakon prvog četvrtka i prve emisije možda tek trideset posto komentara bilo negativno. Nakon druge bilo ih je još i manje, oko 20 posto, a do izlaska ovog intervjua u petak vjerujem da ih neće biti više od 10 posto i nadam se da će ih barem toliko negativnih i ostati. Kritika nas drži na zemlji i tjera da preispitujemo ono što radimo. Oni koji ne vole i ne mogu čuti kritiku ne bi se trebali baviti bilo kakvim javnim poslom jer su opasni i za sebe i za društvo', ispričao je Zoran Šprajc za Večernji list.

Do početka karantene uživao je u minimalnim dozama dnevnih vijesti, televizijske dnevnike nije pratio, a uz kratke radijske vijesti imao je na mobitelu uključene notifikacije za najvažnije vijesti što se, priznaje, pokazalo sasvim dovoljnim za njegovo kardiološko i mentalno zdravlje. Kako se ostavio cigareta, intenzivno se primio pješačenja te je, pohvalio se, obišao pola Medvednice, a u Maksimiru 'svako drvo već zna po imenu'.

'Čim si na televiziji i na ekranu, izložen si svemu i svačemu, osobito ako se baviš ovim dnevnim političkim i društvenim situacijama i ako pri tome nastojiš nikome ne podilaziti. Evo, sad sam se fokusirao na RTL Direkt četvrtkom pa bi netko sa strane rekao kako je mnogo ležernije raditi jednu nego četiri emisije tjedno. Fizički sigurno jest, ako ništa drugo tri dana idem spavati kad i sav normalan svijet, ali stres je sada veći jer su veća i očekivanja. Kako moja, tako i publike', poručio je. Otkrio je kako je na sebe preuzeo sve kućne poslove.

'Tek tada sam shvatio koliko zapravo naše supruge, žene i majke imaju posla po kući, koji mi ne doživljavamo jer mislimo da se suđe, rublje i podovi sami peru. Ali velika je vjerojatnost da sam tako bio korisniji nego da sam pisao knjigu', smatra Zoran Šprajc.