OPORAVAK I DALJE TRAJE

Zlatko Vitez: 'Rekli su mi doktori da takav slučaj nisu imali. U bolnicama sam proveo 47 dana, u šok sobi pa na intenzivnoj...'

07.02.2022 u 10:36

Bionic
Reading

Prije dvije godine proslavio je 70. rođendan, 45 godina od osnutka Glumačke družine Histrion te 35. obljetnicu Ljeta na Opatovini, a ove godine u Histrionskom domu priprema feštu povodom 40. obljetnice Dinamova proljeća. No trenutno je ipak fokusiran na svoje zdravlje, koje je poprilično uzdrmano

Prošla godina za Zlatka Viteza bila je itekako teška, a sve je započelo krajem kolovoza, kada mu je pozlilo. U bolnici je završio zbog sumnje da ima vodu na plućima, no ultrazvuk je otkrio nešto sasvim drugo. Liječnici su tada otkrili da mu nedostaje jedan srčani zalizak, zbog čega je podvrgnut čak četirima operacijama.

'Rekli su mi doktori da takav slučaj nisu imali. U bolnicama sam proveo 47 dana, u šok sobi pa na intenzivnoj... Dobro se osjećam, ali još nije gotovo, traje ta agonija. Savjetuju mi da odem u Krapinske toplice ili Opatiju, ali kaj će mi to? Ionako hodam po stanu i šećem Zagrebom, oporavljam se, ali polako', izjavio je u velikom intervjuu za Večernji list 72-godišnji Zlatko Vitez.

  • +4
Zlatko Vitez Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

A u oporavku najveća mu je potpora supruga Zorica, koju je upoznao u Institutu za narodnu umjetnost, a vjenčali su se tajno. Kumovi su im bili Arsen Dedić i Gabi Novak, a danas, kaže, kada je u mirovini, najveću sreću donose mu unučice.

Naime Zoričina kći, njegova pokćerka Jelena, ima dvije djevojčice - 15-godišnju Emu i 13-godišnju Iru - koje su njegov ponos, no, nažalost, zbog korone ne viđaju ih često koliko bi htjeli.