DIVLJE DIJETE

Život Woodyja Harrelsona je kao najluđi scenarij zahvaljujući ocu plaćenom ubojici

22.05.2023 u 06:17

Bionic
Reading

Njega ili volite ili mrzite, ne postoji ništa između, no holivudski moćnici ga obožavaju te ga, čak i nakon što godinama izbiva iz filmskog svijeta, angažiraju u novim hitovima. 61-godišnjeg Woodyja Harrelsona trenutno možete gledati u seriji ‘Vodoinstalateri Bijele kuće’, u kojoj glumi s Justinom Therouxom

Zahvaljujući HBO-u, trenutno možemo gledati miniseriju ‘Vodoinstalateri Bijele kuće’, čija se radnja vrti oko glavnih umova Watergatea, E. Howarda Hunta i G. Gordona Liddyja, koji su zapravo slučajno srušili američkog predsjednika Nixona, iako su ga pokušali svim silama zaštititi.

Upravo u ulogama Hunta i Liddyja našli su se Woody Harrelson i Justin Theroux te su nas vratili u 1971. godinu i otvorili vrata javnosti malo poznatih događaja, a koji su na kraju doveli do jednog od najvećih političkih zločina u Americi.

Vodoinstalateri Bijele kuće Izvor: Društvene mreže / Autor: HBO

Harrelson se, kao i obično, odlično snašao u svojoj ulozi. Kada je posao u pitanju, on je pravi profesionalac, što i ne treba čuditi. Naime danas 61-godišnjak često ističe da mu je upravo gluma spasila život, o čemu je govorio 2009. u velikom intervjuu za magazin Playboy.

A priča ide ovako nekako. Tijekom 80-ih godina Harrelson je glumio tupavog barmena u humorističnoj hit seriji ‘Kafić Uzdravlje’ (Cheers) i upravo je zahvaljujući toj upečatljivoj ulozi izbjegao da se lokalni momci iz Dubrovnika istresu na njemu. Prisjetio se toga da se sprijateljio s ‘pogrešnim’ djevojkama na plaži u Dubrovniku, zbog čega je postao meta njihovih gnjevnih mladića, a koji su pak, kaže, bili dio ‘opasne bande’.

  • +10
Woody Harrelson Izvor: EPA / Autor: IAN LANGSDON

‘Ti su momci silazili s brda. Izgledali su kao najopakiji... koje sam ikada vidio, neka vrsta hrvatske džudo bande ili tako nešto - i dolazili su zapravo da me ubiju jer sam bio s tim superzgodnim curama. Bili su me spremni rastrgati i bilo je napeto za poludjeti. A onda me jedan od tih gadnih momaka prepoznao s televizije i na kraju smo išli zajedno na piće. Kunem se, da nisam bio u 'Cheersu', ja bih poginuo baš tamo na toj plaži u Hrvatskoj’, prisjetio se Harrelson.

ODMOR NA JADRANU

[FOTO] Holivudska ekipa zajedno je na jahti: Chris Rock uživa s djevojkom, Woody Harrelson tušira Sachu Barona Cohena i dobro se zabavlja

Pogledaj galeriju

No to nije jedina loša stvar koja mu se dogodila u životu. Bilo je tu još životnih izazova od najranije dobi. Rođen je 23. srpnja 1961. kao Woodrow Tracy Harrelson u teksaškom gradu Midlandu. Njegova majka Diane bila je tajnica dok je otac, Charles Voyde Harrelson, bio ni manje ni više nego plaćeni ubojica koji je većinu života proveo iza rešetaka. Uhvaćen je tijekom oružane pljačke 60-ih i tada je priznao da je bio uključen u brojna ubojstva, a iza rešetaka je završio nakon što je za iznos od 2000 dolara ubio teksaškog dilera.

Iako je bio osuđen na 15 godina, zbog uzornog ponašanja pušten je ranije na slobodu, no nije dugo izdržao. Samo godinu kasnije, 1979., krijumčar droge platio mu je 250 tisuća dolara da ubije okružnog suca Johna H. Wooda, a koji je među dilerima i krijumčarima stekao nadimak Maximum John jer im je redovito dosuđivao zatvorske kazne. Charles Harrelson ubio ga je 29. svibnja 1979. te je ubrzo uhićen i osuđen na dvije doživotne zatvorske kazne. Zanimljivost vezana uz njega je i ta da je bio jedan od osumnjičenih i za umiješanost u ubojstvo američkog predsjednika Johna F. Kennedyja. U zatvoru je i preminuo 2007. godine.

Majka je njega i dvojicu braće, Jordana i Bretta, odgajala kao prezbiterijance, a djetinjstvo im je obilježilo veliko siromaštvo. Da mu je otac plaćeni ubojica, nije imao pojma jer je on iz sinova života nestao 1968., kada je imao samo sedam godina. Glumac je to slučajno doznao slušajući vijesti na radiju i shvativši da se sumnjivac preziva isto kao i on.

‘Imao sam 11 ili 12 godina kad sam čuo očevo ime na radiju. Bio je to izvještaj sa suđenja. Sjećam se da sam pomislio: ‘Ne može biti da postoje dva Charlesa V. Harrelsona.' Sinulo mi je - pa to je moj otac. Bio sam u šoku.’

Godinama kasnije priznao je da je pokušavao ostvariti odnos s ocem, no nikada ga nije doživljavao kao roditeljsku figuru ili uzor: ‘Nije bio baš neki roditelj. Propustio je većinu mog odrastanja.’ Iako nisu bili bliski ni povezani, Harrelson kaže da je pokušao izvući oca iz zatvora i osigurati mu novo suđenje.

U intervjuu koji je dao za Guardian priznao je da je potrošio oko dva milijuna dolara, no sve je bilo uzaludno. O razlogu je rekao u jednom intervjuu:

‘Rođeni smo na isti dan. A postoji poslovica u Japanu da ako dijeliš rođendan s ocem, nisi samo poput njega, nego si zapravo njegova reinkarnacija. Uvijek mi je bilo čudno to koliko zapravo sličimo i koliko radimo stvari na isti način.’

Inače, 1973. glumac se odlučio preseliti u majčin rodni Lebanon, u državi Ohio, gdje je završio školu, a to ljeto proveo je radeći u zabavnom parku Kings Island. Nakon toga odlučio je studirati kazalište i engleski jezik na koledžu Hanover te je postao član bratstva Sigma Chi i blizak prijatelj s Mikeom Penceom, a koji je godinama kasnije došao do pozicije američkog potpredsjednika.

Kada je riječ o glumi, Harrelson je čovjek s tisuću lica, zahvaljujući čemu je dobio i nominaciju za Oscara. Tako može, bez ikakvog problema, glumiti glupavog, mačo ili zastrašujućeg lika, čime posebno oduševljava. Njegov uspjeh nije došao preko noći, radio je naporno i dugo, a onda mu je odluka da se pridruži ekipi ‘Kafića Uzdravlje’ promijenila baš sve i na privatnom i na poslovnom planu. Za tu ulogu osvojio je Emmyja, a tijekom snimanja upoznao je današnju suprugu Lauru Louie, u to doba njegovu osobnu asistenticu.

Woody Harrelson - 'Kafić Uzdravlje' Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

U nju se ludo zaljubio 1986. godine, nakon što je propao njegov jednogodišnji brak s Nancy Simon, kćerkom glumca Neila Simona. S Nancy se vjenčao u Meksiku, a već dan nakon što su postali supružnici shvatili su da su pogriješili. Razvod su htjeli odmah pokrenuti kako bi što prije tu pogrešku ostavili iza sebe, no ured u kojem su mogli podnijeti papire nije radio, pa su idućih 10 mjeseci proveli u braku.

Ni njegov brak s Laurom isprva nije bio bajan jer nije uspijevao ostati vjeran. Kako je kasnije priznao, opčinila ga je slava zbog koje se glupo ponašao, a zbog razuzdanog načina života imao je dvije kuće. U jednoj se njegova supruga Laura brinula o djeci dok je on u drugoj, u koju su redovito dolazile holivudske starlete i striptizete, tulumario.

Varanje mu nije bilo strano, a javnosti je bila dobro poznata njegova izvanbračna afera sa starijom kolegicom Glenn Close. Kasnije je otkrio da se njihov odnos svodio na puno seksa i uživanje u opijatima, no na vrijeme je shvatio da to nije ono što ga usrećuje. Želio je miran život, što je na kraju i ostvario.

Laura je trpjela sve njegove izlete, čekajući ga da se vrati kući njoj i kćerima - Deni, Zoe i Makani. ‘Mislim da nisam muškarac koji može davati savjete, jer napravio sam puno pogrešaka u životu, tako da mislim da sam kćerima bio sjajan primjer onoga što da ne rade u životu. Nadam se da će biti pametnije od mene’, rekao je, a oženio se Laurom 2008. godine na privatnoj ceremoniji na Havajima, tek nakon 22 zajedno provedene godine.

Uloga u hitu ‘Kafić Uzdravlje’ ubrzo mu je otvorila vrata Hollywooda, a onda su se samo nizale. Mnogi se još uvijek sjećaju kultnog filma ‘White Men Can't Jump’ s Wesleyjem Snipesom, ali i uloge u hitu Olivera Stonea ‘Rođeni ubojice’, a bio je tu i dobro nam znani ‘Narod protiv Larryja Flynta’, za koji je itekako zaslužio nominaciju za Oscara.

NASMIJANA ČETVORKA

Woody Harrelson u rijetkom izlasku s obitelji: Znate li uopće kako izgledaju njegova supruga i kćeri?

Pogledaj galeriju

Tijekom tog perioda iskusio je i drugo lice slave, a nepoznanica mu nije bilo ni spavanje iza rešetaka. Upoznao je tako 2002. londonski zatvor jer je, navodno, potrgao tijekom vožnje taksijem pepeljaru i tipku za zaključavanje automobila, nakon čega je pobjegao, a policija ga je lovila.

Danas se trudi što više vremena provoditi s obitelji u njihovom domu na Havajima, a tek u uistinu rijetkim trenucima imamo prilike vidjeti njegovu suprugu i kćeri. Prošlo ljeto s njom, ali i širim društvom, posjetio je Hrvatsku, a hoće li se taj scenarij ponoviti ove godine, ostaje nam vidjeti.

Najzanimljivija priča vezana uz njega u posljednje vrijeme zasigurno je ona da se on i njegov najbolji prijatelj Matthew McConaughey namjeravaju podvrgnuti DNK testu. Naime otkrili su da postoji šansa da su njihovi roditelji imali ljubavni odnos i da su zapravo polubraća.

TIPIČAN WOODY

[FOTO] Woody Harrelson mahao obožavateljima pa fotoreporteru pokazao srednji prst

Pogledaj galeriju

McConaughey je otkrio da su saznali od njegove majke da poznaje Harrelsonova oca, a moguće je da su u nekom trenutku ostvarili i ljubavni odnos. 'Znate, gdje ja počinjem, a gdje on završava, i gdje on počinje, a ja završavam, uvijek je bilo nekako mutno. I to je dio naše 'bromanse', zar ne? Moja ga djeca zovu ujak Woody. Njegova me djeca zovu ujak Matthew. I kada gledate naše slike... Moja obitelj misli da sam na mnogim njegovim slikama ja, a njegova obitelj misli da je na mnogim mojim slikama Woody', ispričao je dobitnik Oscara i time otkrio da sumnjaju da između njih ne postoji samo prijateljska, već i krvna veza.

Nakon što je Mary Kathlene McCabe, McConaugheyjeva majka, priznala da je poznavala Harrelsonova oca, glumci su počeli slagati puzzle te priče: 'Razmotrili smo što to 'znali' znači, malo smo računali i otkrili da je Harrelsonov tata bio na odmoru u isto vrijeme u kojem su se moji mama i tata razvodili. Zatim postoje mogući računi i mjesta u zapadnom Teksasu kao mjesta mogućeg okupljanja, sastanaka ili upoznavanja.'

Harrelson je vegan i pobornik legalizacije marihuane, a u travnju 2020. oglasio se na svom profilu na Instagramu te razvio teoriju zavjere da postoji veza između 5G mreža i koronavirusa, no to je naknadno izbrisao.