I DALJE SNIMA

Keri Russell: 'Zbog glume sam propustila i prilike da se napijem i hodam pijana kući po snijegu'

24.04.2023 u 06:03

Bionic
Reading

Svoju holivudsku karijeru Keri Russell započela je još kao 15-godišnjakinja u seriji ‘The All New Mickey Mouse Club’, a nakon uloge u hitu ‘Felicity’ za nju više nisu postojala zatvorena vrata. Sada je ponovno gledamo na malim ekranima i to zahvaljujući ‘Cocaine Bearu’, ali i novom Netflixovom adutu ‘Diplomat’

Gotovo da možemo reći da ju je, kada je s 15 godina otišla na casting zaThe All New Mickey Mouse Club’ u Colorado, televizijski svijet dočekao širom raširenih ruku. A sve je isprva izgledalo kao totalna propast, osobito jer je Keri Russell satima čekala u redu za audiciju.

Kad je stala pred žiri, pročitala je scenarij, pokazala plesnu vještinu, a potom su je zatražili da pjeva. Russell se na njihov zahtjev smrznula i objasnila da ne zna pjevati.

Unatoč tome što nije pokazala pjevački talent, pozvali su je i iduće tri godine provela je snimajući ‘The All New Mickey Mouse Club’. Za nju je to bilo nevjerojatno iskustvo:

  • +8
Keri Russell Izvor: EPA / Autor: Guillaume Horcajuelo

‘Bila sam jedno od 19 djece, odrasli su tu bili nevažni. Bilo je to divno, nevino iskustvo glume.’ No trenutak koji joj je uistinu promijenio život i zbog kojeg je njezina kovrčava kosa postala prepoznatljiva bila je uloga u tinejdžerskoj dramskoj seriji ‘Felicity’, koja se prikazivala od 1998. do 2002. i uz koju su odrastale generacije.

Keri Russell u 'Felicity' Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

A ako se pitate kako je sve počelo, onda se moramo vratiti u 1976. godinu, točnije na 23. ožujka, kada je u Fountain Valleyju u Kaliforniji rođena Keri Lynn Russell, kći domaćice Stephanie Stephens i izvršnog direktora u Nissan Motorsu, Davida Russella. Djetinjstvo joj je obilježilo odrastanje sa starijim bratom Toddom i mlađom sestrom Julie, a selili su se iz grada u grad zbog očeva posla.

Gluma je bila ono u čemu je pronalazila svoje utočište, a nakon The All New Mickey Mouse Cluba’, 1992. se pojavila u hit filmu Draga, povećao sam dijete’, a i u nekoliko epizoda ‘Bračnih voda’. Mnogi je se sjećaju i kada je 1994. snimila spot za Bon Jovijev hit ‘Always’, no njezin trud i talent nagrađeni su tek ulogom ‘Felicity’, za koju je osvojila Zlatni globus.

Bon Jovi - Always (Official Music Video) Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Mnogi se sjećaju i njezine uloge u seriji ‘Amerikanci’, u kojoj je glumila špijunku KGB-a u Sjedinjenim Državama tijekom Hladnog rata, a zahvaljujući njoj upoznala je i sadašnjeg supruga, glumca Matthewa Rhysa, s kojim je dobila sina Sama Evansa.

‘Zaljubili smo se na snimanju i bilo je seksi i zabavno, no isto tako bilo je problematično. Osim što smo zajedno glumili, on je i režirao nekoliko epizoda, među ostalima i one u kojima sam bila u stvarnosti trudna, a on je poželio da odradim ono što je zamislio. Sjećam se da sam mu održala monolog i rekla mu da ću napraviti što mogu.’

Prije njega bila je sedam godina u braku sa Shaneom Dearyjem. Za njega se udala na Valentinovo 2007. godine i dobila dvoje djece - sina Rivera i kćer Willu Lou - a pojedini mediji, kada je došlo do razvoda, prokazali su upravo velškog glumca Matthewa Rhysa kao glavnog krivca.

Malo je poznato da je Russell nakon završetka snimanja ‘Felicity’ uzela pauzu od glume. ‘Snimali smo po cijele dane, a kada snimate takve serije, imate tek dva mjeseca pauze godišnje. Snima se po 20 do 24 epizode, zbog čega na setu provodite 17-18 sati. Zbog toga sam propustila velik dio svog odrastanja, stoga sam uzela ušteđevinu i unajmila stan u New Yorku da bih bila blizu svojih prijateljica.

Keri Russell Izvor: Profimedia / Autor: Kristin Callahan / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nisam željela glumiti jer sam zbog toga propustila mnoge možda bezvezne stvari - rođendanske zabave, izlaske u klubove, ali i prilike da se napijem i hodam pijana kući po snijegu. I upravo sam to nekoliko godina radila u New Yorku. Lutala sam uokolo, slušala emotivnu tinejdžersku glazbu, čitala knjige i samo zbog toga sam i dalje u poslu’, izjavila je u jednom intervjuu.

Kada govori o odlascima na dodjele nagrada, koje je često pohodila i vraćala se s priznanjima, kaže da je posebno zabavlja odijevanje skupocjenih haljina, ali i činjenica da su svi lijepi i dotjerani.

KERI RUSSELL

Poslovna elegancija teen zvijezde 90-ih: Vrtoglavo visokim cipelama ukrala pozornost

Pogledaj galeriju

‘Sve je tako lijepo. I sređivanje frizure i šminke i zamišljanje da ćeš izgledati puno bolje nego što stvarno izgledaš, ali istina i stvarnost nakon svega je da unatoč svemu tome i dalje izgledaš ‘nekako čudno’. Odmah se počneš znojiti dok oblačiš haljinu i sam sebi govoriš da ovo ne izgleda onako kako si mislio da će izgledati. Stojiš pred stotinama fotografa, oni te slikaju, a jedino što tada možeš misliti je radiš li face, stojiš li kako treba, vidi li se znoj koji ti probija, vide li ti se bradavice.’

Keri Russell - 'Diplomat' Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

A ono zbog čega je posebno uzbuđena posljednjih dana njezin je novi projekt - Netflixov ‘Diplomat’, čija je premijera održana 20. travnja. Kako je rekla, scenarij ju je odmah ‘kupio’ i ona jednostavno nije mogla odbiti takvu ponudu.

Serija od osam epizoda fokus je stavila na novoizabranu američku ambasadoricu u Velikoj Britaniji i u nju iz Netflixa polažu velike nade da bi se ponovno uzdigli po gledanosti. Kritičari je već opisuju kao spoj 'Domovine' i 'Državne tajnice', a jesu li daleko od toga, odlučit će gledatelji. Russell odlično se snašla u priči o ženi koja je bačena u vatru i kojoj je dan posao koji ne želi, s odgovornostima za koje nije kvalificirana.

Iako su kritičari imali neke zamjerke na uvodnu epizodu, Russell suvereno vlada 'Diplomatom', baš kao ženska verzija Martina Sheena u 'Zapadnom krilu', a svi ostali briljantan su dodatak i točka na 'i'.