Javnost je Ivana Temšića upoznala 2021. godine kroz 'MasterChef' u kojem je osvojio titulu pobjednika. Osim što je pobjedio i dobio bogatu novčanu nagradu, odmah je započeo raditi posao koji istinski voli i razvijati svoju kulinarsku karijeru. Temšić briljira s inovativnim street food jelima na gastro festivalima, gdje njegovo ime postaje sinonim za kreativnost i kulinarski uspjeh
U predblagdanskom ozračju uzvanici zagrebačkog hotela su imali priliku kušati autorske kreacije eminentnih hrvatskih chefova i restorana koje će tijekom prosinca njihovu terasu pretvoriti u jedinstvenu gurmansku oazu. Bio je tu i gledateljima dobro poznato lice - Ivana Temšića.
'Kužina za mene nije samo posao, već je gledam kao životni stil. Dinamično je to okruženje, cjeloživotno učenje i istraživanje, a iako ispred mene stoji mnogo prepreka, spreman sam na njih, rekao je za tportal nakon pobjede u 'MasterChefu' 2021. godine.
Ubrzo je otvorio dva visoko hvaljena restorana i ostvarivao svoje snove u Splitu, istodobno pohađajući edukacije kako bi još više usavršio svoje umijeće. Danas svoj kulinarski pristup temelji na spajanju tradicije i inovacije. Njegova filozofija pripreme hrane podrazumijeva oplemenjivanje poznatih namirnica, kako je sam objasnio - u 'funky stilu'.
Preseljenje u Zagreb
Ivan je svoj talent pokazao na raznim gastro festivalima u Hrvatskoj ali i Aziji, Italiji, Sjevernoj i Južnoj Americi, a nedavno je postao glavni chef u modernom zagrebačkom baru i bistrou s latino hranom (nakon više od 10 godina života u Splitu preselio se u Zagreb). Veliki uzor u kuhinji mu je, otkrio je, jedan od najboljih chefova svijeta, Dabiz Muñoz.
Temšić je istinski sretan što ima veliku potporu bližnjih u svemu. Djevojka Gabriela prihvatila je njegov užurbani način života, a čak je i zaposlena u restoranu oko sektora prodaje i marketinga.