DENIS LATIN:

'Želim 'Latinicu', a ne biti fikus na Pantovčaku!'

11.09.2009 u 10:11

Bionic
Reading

Nakon što je uslijed najava da će se kandidirati za predsjednika Hloverka Novak-Srzić ukinula emisiju 'Latinica' Denis Latin je odlučio odustati od predsjedničke kandidature, no emisija mu se zasad ipak ne vraća

'Neću se kandidirati za predsjednika Republike Hrvatske. Imam još puno toga reći i napraviti u novinarstvu, pa mislim da je korisnije da ostanem na televiziji. Osim toga, ne želim biti fikus na Pantovčaku', izjavio je Denis Latin za Jutarnji.

Kada se pokrenula priča oko toga da će njegova emisija biti ukinuta zbog kandidature, Denis Latin je za tportal izjavio: 'Ukidanje 'Latinice' bilo bi kršenje mojih ustavnih prava i prava da se kandidiram za predsjednika. Mnogi su najavili svoje kandidature, a nitko zbog toga nije dobio otkaz, stoga ne vidim zašto bih ja bio iznimka.' Tada smo za mišljenje o ovom problemu upitali i Zdenka Duku, predsjednika Hrvatskog novinarskog društva. 'Kad bi Latin bio kandidat za predsjednika, ne bi smio voditi 'Latinicu' samo za vrijeme predizborne kampanje, tih 30 ili 60 dana. Žele ga se riješiti, a kandidaturu samo koriste kao opravdanje. Još uvijek nije sigurno da će se Latin kandidirati, stoga bi se na televiziji morali ponašati kao da nije kandidat i potpuni je nonsens ukinuti mu emisiju u rujnu', izjavio je Duka.

No do ukidanja 'Latinice' je ipak došlo, a Latina je ta odluka iznenadila utoliko što kandidaturu nikada nije službeno objavio. 'Emisija je stornirana i oko toga nema novosti. Hloverka Novak Srzić ne želi 'Latinicu'. Godinu dana poduzimala je sve kako bi je ukinula, no mislim da će tome doći kraj', tajnovito je zaključio Latin.