MILLA JOVOVICH

Želi pomoći: Hvale vrijedan potez poznate glumice rođene u Ukrajini

25.02.2023 u 08:52

Bionic
Reading

Glumica Milla Jovovich najavila je prodaju jedinstvene svečane haljine s izvezenim ljubavnim pismima Ukrajini, a sav novac namijenjen je zakladi za pomoć Ukrajini

Slavna glumica surađuje s ukrajinskom dizajnericom Lessjom Verlingieri, osnivačicom brenda Lever Couture na izradi haljine, na kojoj će biti izvezena 'ljubavna pisma' za Ukrajinu.

Jovovich je u povodu obilježavanja prve godišnjice rata u Ukrajini na društvenoj mreži Instagram objavila fotografije koje prikazuju postupak izrade haljine kao i stihove vlastite pjesme koje će također krasiti haljinu.

  • +4
Milla Jovovich Izvor: EPA / Autor: CAROLINE BREHMAN

Kreacija će biti prodana na dražbi, a sav prikupljen novac namijenjen je humanitarnoj zakladi Olena Zelenska, koju je uspostavila ukrajinska prva dama.

'Danas je prva godišnjica rata u Ukrajini', napisala je Milla Jovovich na svom Instagram profilu.

'Surađujem s izuzetnom ukrajinskom dizajnericom @lever_couture koja uzima 'ljubavna pisma' za Ukrajinu i ručno ih prišiva na haljinu koja će se prodati na aukciji, a sav prihod će ići @zelenskafoundation', dodala je.

Inače, Jovovich je rođena u ukrajinskom glavnom gradu Kijevu i jedna je od mnogih zvijezda Hollywooda koja je na internetu podijelila poruke odmah nakon početka rata prošle godine.

Zvijezda filmova 'Povratak u plavu lagunu', 'Peti element' ili 'Resident Evil', rođena u Kijevu, na društvenim je mrežama tad objavila dirljivu poruku posvećenu stradanju naroda Ukrajine.

'Srce mi je slomljeno i još sam zapanjena dok pokušavam shvatiti što se događa ovoga tjedna u mom rodnom gradu u Ukrajini. Moja zemlja i narod su napadnuti. Obitelj i prijatelji se skrivaju. Moji korijeni su i iz Rusije i iz Ukrajine. Razapeta sam na dva dijela dok gledam užas koji se događa, dok se uništava zemlja, odlaze obitelji čiji cijeli život leži u spaljenim ostacima oko njih... Sjećam se rata u domovini mog oca, u bivšoj Jugoslaviji i priča moje obitelji o traumi i teroru koje su prošli. Rat. Uvijek rat. Vođe koji ne mogu donijeti mir. I uvijek narod plaća krvoprolićem i suzama', poručila je tad Milla čiji su roditelji ukrajinsko-ruskog i srpskog podrijetla.

Inače, procjenjuje se da je najmanje 100.000 vojnika na obje strane ubijeno ili ranjeno otkako je ruski predsjednik Vladimir Putin naredio invaziju na Ukrajinu 24. veljače prošle godine.

Tisuće civila je poginulo i više od 13 milijuna ljudi su postali izbjeglice ili su raseljeni unutar Ukrajine.