TO JE BILA JAVNA TAJNA

Zdravstveni problemi Brucea Willisa počeli su prije nekoliko godina i već je tada na snimanjima trebao pomoć

31.03.2022 u 08:57

Bionic
Reading

Iako se nagađalo da ima težih zdravstvenih problema i da nije u mogućnosti pamtiti tekstove, jučerašnja potvrda da Bruce Willis boluje od afazije ipak je šokirala, kako obožavatelje, tako i njegove kolege iz glumačkog svijeta

U javnost su počele curiti pojedinosti, pa je tako otkriveno da se Bruce Willis navodno godinama borio s kognitivnim problemima te je koristio 'bubicu u uhu', pomoću koje su mu šaptali tekst. No tek je jučer njegova obitelj, službenom izjavom na društvenim mrežama, potvrdila ono o čemu se dugo šuška - Willis suočio se s težim zdravstvenim problemima, točnije afazijom, zbog koje se mora povući iz svijeta glume.

Ipak, čini se da je njegova bolest dugo godina bila javna tajna u Hollywoodu te su svi znali da glumac ima problema na snimanjima. 'Svi su znali - i glumci i filmska ekipa', potvrdio je izvor za američki Page Six, dodajući da je Willis koristio bubicu kako bi mogao izgovarati tekst, zbog čega je bilo jako teško raditi s njim.

Taj isti izvor otkrio je da su filmski setovi morali biti blizu mjesta na kojem je 67-godišnji Willis boravio s obitelji, koja se brinula o njemu. Zanimljivo je i da su na najmanje jednom setu producenti donijeli odluku da koriste dublera kako bi se 'produžilo' Willisovo vrijeme na ekranima dok je na drugom njegovo vrijeme 'smanjeno' jer je snimao samo tri dana.

  • +3
Bruce Willis Izvor: EPA / Autor: ANDREW GOMBERT

'Postalo je jasno kao dan da ima problema... da više ne može snimati', rekao je izvor. Svjetski mediji odmah su počeli secirati njegove fotografije i snimke, pa je brzo potvrđeno da je na snimanjima nosio bubicu u uhu. Ona se vidi u jednoj sceni u njegovom novom filmu 'American Siege', snimanom 2020., što znači dvije godine prije negoli je njegova obitelj otkrila da se bori s afazijom.

Neki pak sad tvrde da ju je koristio još 2015., kada je imao debi na Broadwayu s predstavom 'Misery', a navodno se borio s tekstom i snimajući 2019. 'Glass', film M. Nighta Shyamalana.

'Dok je snimao 'Glass', produkcija je oko njega radila sve kako bi mu pomogla jer je teško pamtio, pa su rezali i montirali da se to ne bi primijetilo. U većini scena bio je s kapuljačom, pa su ga lako zamijenili dublerom. Na snimanju se nije smiješio i uvijek ga je pratio asistent koji ga je vodio i pomagao mu prilikom hodanja', rekao je izvor i dodao da je Willis prodao svoju nekretninu u New Yorku kako bi mogao provesti što više vremena sa suprugom i djecom u Los Angelesu, kao i da njegova sadašnja i bivša supruga Demi Moore zajedničkim snagama pomažu glumcu.

Iako se isprva nagađalo da neće morati javno priznati svoje zdravstveno stanje te će, zahvaljujući bubici u uhu, moći nastaviti raditi, to se s vremenom ipak promijenilo. Prije negoli je donio odluku da više neće glumiti, Willis je snimio velik broj filmova u kratkom periodu, a budući da je riječ o lošoj glumi i lošem odabiru, ove godine na dodjeli Zlatne maline osmišljena je i posebna kategorija upravo za njega.

Organizatori, nesvjesni toga da Willis ima zdravstvenih problema, birali su najgoru od najgore njegove uloge u 2021. godini. Upravo su se zbog toga i nakon objave da se povlači oglasili na Twitteru s isprikom: 'Uistinu nam je žao zbog Brucea Willisa i njegove dijagnoze. Možda to i objašnjava zašto je htio snimiti toliko filmova u 2021. Šaljemo dobre želje Bruceu i njegovoj obitelji.' Ubrzo nakon toga objavili su i da su o svemu tome doznali u trenutku u kojem je to doznao cijeli svijet.