VIRTUALNI SVIJET PREPUN MRŽNJE

Zbog zaluđenih obožavatelja i zastrašujućih prijetnji upućenih Kate i Meghan, Kensingtonska palača je na oprezu

29.01.2019 u 11:16

Bionic
Reading

Iako razvoj tehnologije ima svoje prednosti, itekako ima i nedostataka. I dok su u nekim davnim, prošlim vremenima obožavatelji, ali i oni koji nisu mogli podnijeti pojedine slavne osobe, svoj bijes, mržnju ili ljubav iskazivali pisanjem pisama, no i toga nije bilo pretjerano puno, u današnjem svijetu, kada je internet sve, za ostavljanje komentara potrebno je tek nekoliko sekundi. Stoga i ne čudi to da se Kensingtonska palača našla u velikom problemu, a pojedini zaposlenici, zaduženi upravo za društvene mreže, provode sate kako bi pronašli i označili sve komentare prepune rasizma, mržnje i ostalog prema Kate Middleton i Meghan Markle

Kako donosi magazin Hello, neki su išli toliko daleko da su uputili i zastrašujuće prijetnje dvjema vojvotkinjama. Upravo zbog toga djelatnici palače pomno nadziru komentare, blokiraju određene ljude i njihove objave, ali i prijavljuju policiji one za koje smatraju da su realna prijetnja.

'Palača je oduvijek pratila komentare, no to je sada postalo zastrašujuće. Protekle godine ostavljene su stotine tisuća komentara, a među njima su se našle i dvije-tri poprilično zastrašujuće prijetnje. Možeš izbrisati komentar, blokirati i prijaviti osobe Instagramu, ali i policiji. Ružne stvari i svađe dolaze podjednako od obožavatelja Kate, ali i Meghan - rasprave o tome tko izgleda bolje odjednom se pretvaraju u osobne obračune s drugim komentatorima. Atmosfera je napeta, svi u toj svađi mogu sudjelovati, no koje su posljedice svega toga?', pitaju se dobro upućeni u situaciju.

Budući da niti jedna od vojvotkinja nema svoj osobni profil na Instagramu, svađe i vrijeđanja, ali i prijetnje, odvijaju se direktno na profilu Kensingtonske palače. I doista, samo jedan pogled na fotografije i komentare ispod njih pokazuju da je, prema nekim mišljenjima, Meghan Markle manipulativna i uobražena, dok je Kate Middleton anoreksična i dosadna. Naravno, to su oni 'ljepši' komentari jer su izljevi mržnje već uklonjeni.

  • +16
Meghan Markle i Kate Middleton na ženskom finalu Wimbledona Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Posljednje o čemu se na društvenim mrežama povela rasprava navodna je lažna trudnoća Meghan Markle, koja, prema mišljenjima nekih, nosi lažni trudnički trbuh i upravo to je razlog zašto se stalno dira po njemu - u strahu da joj ne isklizne.