AKTIVNIJA NO IKAD

Zbog učestalih kraljevskih angažmana britanska vladarica ugrožava zdravlje

29.06.2018 u 14:51

Bionic
Reading

Tempo kraljice Elizabete II. koji si je zadala posljednjih desetak dana teško da bi uspjela pratiti i osoba duplo mlađa od nje, stoga ne čudi da je najdugovječnija britanska vladarica morala otkazati svoj posljednji angažman jer se ne osjeća najbolje

Posljednjih smo nekoliko tjedana kraljicu Elizabetu II. mogli vidjeti više nego ikada. Zaredala je desetke angažmana na kojima je kao i uvijek bila glavna gošća u koju su svi gledali. No, užurban poslovni tempo 92-godišnja kraljica sve teže prati, a rezultat je i prehlada zbog koje je otkazala svoju posljednju manifestaciju.

Iz Buckinghamske palače javljaju kako je riječ o običnoj prehladi zbog koje nema mjesta panici. U kraljičine odaje nije pozvan čak ni obiteljski liječnik već se o Elizabeti brinu dvorani i njezini podanici. Naglasili su i kako će se kraljica uskoro vratiti svim svojim obvezama koje su bile na dnevnom redu.

  • +8
Kraljica Elizabeta II Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Zato je već jučer otputovala u Windsor kako je i bilo najavljeno te će tamo provesti naredni vikend, a idući tjedan već odlazi u Škotsku. Ovaj naporni period za kraljicu je započeo još prošli ponedjeljak kada je započeo Royal Ascot gdje je pet dana pratila omiljene konjske utrke i to svaki puta oduševila vedrim outfitom. Ceremonija je završila polo utakmicom koju je moćna vladarica također s veseljem pogledala.

  • +3
Kraljica Elizabeta II Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Samo dan nakon čekao ju je važno okupljanje u Buckinghamskoj palači kada je u društvu unuka princa Harryja i njegove supruge Meghan Markle primila i dodijelila nagrade za najbolje u programu Kraljičini mladi vođe.

Tjedan prepun događanja nastavio se i održavanjem Komemoracije i posvete 200. godišnjice najuglednijih Redova sv. Mihovila i sv. Jurja u Katedrali sv. Pavla koja je čini se ipak bila previše za Njezino visočanstvo.

Kraljica Elizabeta II Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia