MJESECI DVOJBI IZA NJE

Zbog korone izgubila je oca, baku i djeda: Bivša voditeljica Ivana Tomić iskreno progovorila o cijepljenju

27.08.2021 u 23:24

Bionic
Reading

Bivša novinarka i voditeljica na Novoj TV početkom godine zbog korone ostala je bez oca, djeda i bake, a na svom Facebooku sada je otkrila kako se cijepila nakon što se oko toga mjesecima dvoumila

'Već nekoliko mjeseci kalkuliram s cijepljenjem. Bojim se, filozofiram, neće mene, ja nisam nikad bolesna... Nikad nisam imala temperaturu, nikad ne pijem nikakve lijekove, jer se bojim unositi u sebe svašta (i što se tiče hrane i lijekova). Držim se mjera, pazim na druge. Bahatim se svojim imunitetom, koji je stvarno odličan, a, ruku na srce, treba biti iskren i reći da je to stvar mojih hercegovačkih, kamenjarskih gena.

(Znam da posebno volite kad glorificiram Hercegovinu, ali što ću?! )

I tako sinoć vodim razgovor s jednim pametnim čovjekom i ostanem bez argumenata kojima bih mogla braniti svoj strah od cijepljenja.

I jutros se probudim i sjetim se tate koji me dva dana prije smrti pitao: 'Ive, što ti misliš more li se fenon upuvat' zrak u pluća? Ja ne mogu disati.'

Dođem tu na Zagrebački Velesajam, hodam kao da me čeka smrtna presuda, povraća mi se, razmišljam o igli i tome hoće li me i koliko boljeti, zašto u svim televizijskim prilozima prikazuju onu scenu kad igla probada kožu, hoće li me uhvatiti napadaj panike... Dolazim na punkt za cijepljenje i kaže teta, bez da sam išta rekla: 'Vi se jako bojite.' Kažem: 'Da, bojim se i cjepiva i igle. I da će me oprati napadaj panike.' Dođe druga teta, podraga me po ramenu... razgovarala je cijelo vrijeme sa mnom. Rekla sam da mi je tata umro od korone i da tada nije bilo cjepiva, ali ni mjesta u bolnici. Za to vrijeme me druga teta cijepila. Nisam doslovno ništa osjetila.

Poslale su me da 15 minuta sjednem sa strane i da odem ako sve bude okej. Prošlo je pola sata, ja sjedim i trebala bih lagano krenuti. Ono, ništa mi nije. Čudno mi je. Živa sam.

Nakon što sam ga pilala 20 minuta o tome hoću li preživjeti, muž mi je rekao da se dignem i odem po lijek u Piteriju Ivo. Hoće reći, burek. Uglavnom, sad ću pojesti dva.

EDIT: Ustala sam sa stolca tek nakon 50 minuta od cijepljenja', napisalo je bivše lice Nove TV na Facebooku.

Ivana Tomić majka je dječaka Luke. U Zadru je studirala filozofiju i francuski jezik. Sa 16 godina bila je spikerica na Radiju Grude, a nakon toga radila je na lokalnoj televiziji u Zadru, s koje je došla na Novu TV 2013. godine.

Gledatelji je među ostalim pamte po seriji priloga o katastrofalnim uvjetima u kojima se u Klaićevoj bolnici u Zagrebu liječe djeca iz cijele Hrvatske. Zbog obiteljskih razloga 2017. godine odlučila je napustiti posao voditeljice i zamijeniti televizijsku karijeru odnosima s javnošću.

  • +3
Ivana Tomić Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov/PIXSELL