'GOING THERE'

Zbog knjige memoara novinarku Katie Couric nazivaju 'rušiteljicom mostova', a u njoj nije poštedjela ni princa Harryja: 'Miris cigareta i alkohola izbijao je iz svake njegove pore'

30.09.2021 u 11:04

Bionic
Reading

Krajem listopada bit će objavljena knjiga memoara američke televizijske novinarke Katie Couric, a oni koji su imali priliku vidjeti rukopis, prozvali su je 'rušiteljicom mostova'. U memoarima naslovljenim 'Going There', Couric rijetko koga štedi kritike, knjiga joj je poslužila za poravnavanje računa iz četiri desetljeća duge televizijske karijere

Na više od 500 stranica, Katie Couric se obrčunava s bivšim dečkima, bivšim kolegama s NBC-a i CBS-a, a ismijavanja nije poštedjela ni slavne osobe s A-liste, uključujući i princa Harryja.

Couric, između ostalog, priznaje da je bila ne baš prijateljski nastrojena prema kolegici Ashleigh Banfield na početku njene karijere, jer je pomaganje njoj smatrala sabotiranjem sebe same.

Prema kolegici Deborah Norville, koju je na mjestu voditeljice emisije 'Today' zamijenila 1991. godine, imala je loše osjećaje. Norville je uzela dva mjeseca porodiljnog dopusta i na njeno mejsto je uskočila Couric, a kad se ova nije vratila, Couric je dobila stalan posao.

Unatoč tome, prema svojoj je prethodnici imala, kako kaže, 'zaostale loše osjećaje', zbog njezinih očitih razlika s Jane Pauley, bivšom suvoditeljicom emisije 'Today' koju je napustila 1989. pod teškim uvjetima.

Couric piše kako je Norville imala veliki problem u povezivanju s ljudima, jer je u jutarnjim satima dok su se ljudi još pripremali za taj dan, ona bila presavršena. Jedan od kolega navodno je rekao Couric da su se u vrijeme Norville gledatelji osjećali kao da se moraju odijenuti prije nego uključe televizor.

  • +4
Katie Couric Izvor: Profimedia / Autor: Emma McIntyre / Getty images / Profimedia

Na meti joj se našla i Marta Stewart, za koju kaže kako joj je bilo potrebno malo zdravog poniženja da razvije smisao za humor, aludirajući na petomjesečni boravak poslovne žene i poznate televizijske osobe iza rešetaka.

Couric umemoarima otvoreno piše i o svom ljubavnom životu pa svog 17 godina mlađeg bivšeg dečka Brooksa Perlina naziva krizom srednjih godina, a TV producenta Toma Warnera označava kao školski primjer narcisa.

Čak je i britanska kraljevska obitelj našla svoje mjesto u njenim memoarima, pa prisjećajući se upoznavanja s princem Harryjem kaže kako je miris cigareta i alkohola izbijao iz svake njegove pore.

  • +19
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: Erik Pendzich / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nije zaobišla ni princa Andrewa, s kojim je imala 'čast' biti na večeri u luksuznoj njujorškoj vili Jeffreyja Epsteina.

'Nisam mogla zamisliti što Epstein i Andrew namjeravaju, osim da pokušavaju njegovati prijateljske odnose s medijima. Gledajući unatrag, čini se da su zaključili da će im to trebati kad su počele stizati optužbe za pedofiliju', piše Couric.

Među osobama koje su imale priliku pročitati rukopis zavladao je šok, nevjerica pa čak i bijes. Neki kažu da je knjigu trebala nazvati 'Spaljivanje mostova Katie Couric', a drugi da nakon ove knjige i napada na sve žive, Couric više ne treba računati da će ikada više dobiti posao na bilo kojoj televizijskoj mreži ili kabelskom kanalu.

'Zaglavit će sa svojim newsletterom i Instagram stories do kraja svog radnog vijeka, iako joj knjiga odiše očajničkim pokušajem povratka na televizijsku mrežu na kojoj bi vodila vlastitu emisiju', zaključak je nekog tko je već pročitao memoare Katie Couric.