NIJE DEGRADACIJA

Zašto je smijenjena Tončica Čeljuska?

23.09.2013 u 12:45

Bionic
Reading

Jesenska shema s novim promjenama nije zaobišla ni Tončicu Čeljusku. Iako je godinama bila zaštitno lice Prvog programa i trećeg Dnevnika, sada je prebačena na HRT 4 gdje će zajedno s kolegama Jozom Barišićem, Katjom Kušec i Mirjanom Posavec svakodnevno raditi dnevni politički magazin

S obzirom na to da je termin emisije zakazan za 18,35 i da će trajati sve do 19,30 kada počinje HTV-ov Dnevnik, sasvim je jasno kako emisija ima za cilj konkurirati RTL-u i Novoj TV u terminu njihovih Dnevnika. No kolike su šanse da u tome zaista i uspije?

HRT 4 s emitiranjem je počeo u prosincu prošle godine, ali čini se da još uvijek nije ispunio očekivanja, ni po pitanju gledanosti, ni po pitanju sadržaja. Stoga je teško zamisliti da bi prepoznatljivim licima s prvog programa ovakav transfer mogao biti motivirajući.

'Ja sam profesionalac i svaki projekt mi je novi izazov, pa tako i četvrti program iako nažalost njime nije pokrivena čitava Hrvatska, ali tim više! Dat ćemo sve od sebe! Naravno, bilo mi je jako drago raditi u projektima poput Dnevnika 3, jer sam se tamo osjećala kao riba u vodi, ali vjerujem da ce 'Studio 4' biti moj novi omiljeni format', rekla nam je Tončica Čeljuska.


Šef Informativnog programa Zoran Šprajc, koji je o tom potezu i odlučivao, ostao nam je nedostupan za komentar, a govoriti nije želio ni Dražen Majić, urednik četvrtog programa.

'Četvrti program Hrvatske radiotelevizije 23. rujna, pokreće 'Studio 4', studijsku emisiju u kojoj će se od ponedjeljka do petka analizirati ključni politički događaji u Hrvatskoj, regiji i svijetu. Tončica Čeljuska postala dio tima jer je želja voditeljski i urednički ojačati emisiju. Emisija 'Studio 4' je novi format od kojeg se mnogo očekuje' obrazložili su nam iz Odjela za komunikacije HRT-a.

Čeljuska o prelasku s HTV1 na HTV 4 kaže: 'Urednik Šprajc mi je to predstavio kao novi projekt od kojeg se očekuje da afirmira HRT 4 kao news kanal, i zahvalna sam na prilici da pokažem svoju kreativnost, tim više što je oko mene sjajna ekipa iskusnih profesionalaca poput Joze Barišića, Katje Kušec, Dražena Majića, Denisa Latina, Ružice Renić.'

No, kaže, nije riječ o degradaciji. 'Ne dolazi u obzir da o prilici i emisiji na HTR-u razgovaram kao o degradaciji, jer je u svakom slučaju to privilegija i izazov, na koji ćemo znati odgovoriti', objašnjava Tončica Čeljuska.