AMERIČKA PJEVAČICA

Žarila je i palila osamdesetih, a ovako danas izgleda Belinda Carlisle

28.03.2018 u 15:05

Bionic
Reading

Osamdesetih godina žarila je i palila pjesmama 'Heaven Is A Place On Earth' i 'Circle in the sand'. Nije bila popularna i atraktivna poput Kim Wilde, Samanthe Fox ili Madonne, ali smo se prisjetili njezine karijere i iskopali fotografije koje pokazuju kako izgleda danas

Jedna od glazbenih zvijezda koja je svojim pjesmama i karijerom obilježila osamdesete, bila je i Belinda Carlisle koju većina publike danas pamti po hitovima 'Heaven Is A Place On Earth', 'Circle in the sand', 'Mad About You', 'La Luna'.

Glazbenu karijeru počela je pod nadimkom Dottie Danger i to kao bubnjarica punk benda The Germs. Napuštanja tog benda, upoznala je grupu The Go-Go's (originalni naziv The Misfits) koja je bila jedna od najuspješnijih ženskih grupa ranih osamdesetih. Bile su prva potpuno ženska grupa u povijesti rock glazbe koja je stvorila svoj #1 album, koja je sama pisala svoje pjesme i svirala vlastite instrumente.

Snimile su još dva albuma, ali nikada više nisu ponovile uspjeh koje su postigle prvim albumom 'Beauty and the beat'. Nakon što se grupa raspala se 1985. godine, Belinda Carlisle je započela solo karijeru. Prvi album 'Belinda' objavljen je 1986. godine, a iste godine kad se udala za Morgana Masona. Morgan se pojavio u njezinom video spotu 'Heaven is a place on Earth'. Taj je singl osvojio vrhove gotovo svih svjetskih top ljestvica, a imao je i nominaciju za Grammy.

U travnju 1992. godine rodila je svog jedinog sina Jamesa Dukea. Dvije godine nakon toga otišla je živjeti u Francusku, a dugo se borila s ovisnošću o kokainu.

2001. godine došlo je do ponovnog ujedinjenja grupe The Go-Go's, koja je potom nastavila sa zajedničkim turnejama. U srpnju iste godine Belinda se pojavila u verziji kviza 'Tko želi biti milijunaš?' za slavne osobe. S 42. godine pojavila se na naslovnici Playboya.

2004. godine Belinda je sudjelovala u reality showu 'Paklena kuhinja' kao jedna od deset slavnih kuhara, 2005. godine je nastupila u reality showu 'Hit me baby one more time'. Te se godine izliječila od ovisnosti. 'Ne mogu vjerovati da nisam mrtva. Uvijek sam želljela biti loša djevojka. Nekad sam zaista voljela živjeti ludo i beskompromisno', izjavila je.

Izvor: Društvene mreže

Iza nje je dugogodišnja borba i s anoreksijom. Objavilaje memoare u kojima je napisala da nije jela zbog Madonne. Bila je, kaže, ljubomorna na njenu vitku liniju pa je stalno bila na dijetama.

Danas 59-godišnja Belinda izgleda vrlo mladoliko. Posvećena je zdravom načinu života, jogi, budizmu. Bila je gorljivi zagovornik LGBT prava, a bila je i prva zvijezda koja se pojavila u PETA-inoj kampanji 'Rather Go Naked Than Wear Fur' 1990. godine. Godine 2014. godine je osnovala 'Animal People Alliance', neprofitnu organizaciju sa sjedištem u Calcutti u Indiji, koja sakuplja novac te uči i zapošljava siromašne žene da se brinu oko napuštenih životinja. 'Učimo ljude da i životinje imaju osjećaje', poručila je Carlisle.

I dalje je koncertno aktivna. 'Ja sam nomad. Ne mogu sjesti mirno. Živjela sam u Francuskoj 24 godine i onda se preselila u Tajland. Volim putovati, a po prirodi sam vrlo znatiželjna. Volim učiti o kulturama diljem svijeta. To je moja najveća strast. Volim čitati i provoditi vrijeme sa svojom obitelji. Naravno, glazba je oduvijek bila strast, i još uvijek jest.

  • +2
Belinda Carlisle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia