zadarsko dite

Zanimljiva obitelj našeg Livija: Članovi Livakovićeve obitelji poznati su Zadrani

05.12.2022 u 21:45

Bionic
Reading

Heroj utakmice Hrvatske protiv Japana, Dominik Livaković, dijete je 's pedigreom' zadarskog društva. Samozatajni i skromni Livi započeo je nogometnu karijeru u rodnome gradu, a 'žicu za nogomet' naslijedio je od rođaka, popularnog Josipa Skoblara

Čini se da ima nešto u zadarskom zraku ili lijepom zalasku sunca jer iz Zadra dolaze heroji hrvatskog nogometa. Osim svjetski poznatog Luke Modrića, zadarska Kalelarga dom je i velikih vratara hrvatske nogometne reprezentacije koji su Hrvatsku pratili na velikim prvenstvima – Danijela Subašića i Dominika Livakovića.

Za povučenog Livakovića može se reći da je pripadnik kreme zadarskog društva jer članovi njegove obitelji poznati su Zadrani.

Dominikova majka je Manuela Skoblar, a pozornost je privukla na svadbi Dominika s lijepom Zagrepčankom Helenom Matić, kada su mnogi komentirali njezinu ljepotu. Prezime Skoblar nekima je poznato zbog nogometa, a nekima zbog gastronomije.

Naime, njegova majka je u rodu s Josipom Joškom Skoblarom, velikim imenom hrvatskog i jugoslavenskog nogometa. Josip Skoblar igrao u poziciji napadača za jugoslavensku reprezentaciju, a tijekom klupske karijere u Marseilleu postavio je još neoboreni rekord postignutih pogodaka u jednoj sezoni. Kasnije je karijeru usmjerio u trenerske vode, a veliki uspjeh ostvario je kao trener Hajduka. Osim toga, vodi i popularnu zadarsku konobu koja je u obitelji već 60-ak godina.

Livakovićeva majka dobra je sa snahom Helenom i zajedno su pratile utakmice u Rusiji, a možda je i dizajnerica Helena udijelila koji savjet pri uređenju Manueline luksuzne vile u centru Zadra.

Nije samo majčina strana obitelji popularna, i Livakovićev otac poznato je zadarsko ime.

Dominik je sin u politici aktivnog Zdravka Livakovića, bivšeg državnog tajnika Ministarstva prometa. Otac je svojedobno surađivao s Kalmetom, koji je s obitelji bio gost na vjenčanju mladog vratara i njegove supruge.

  • +77
Vjenčanje Dominika Livakovića i Helene Matić Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc