Prizori koji slamaju srca

Zajedno u žalosti: Uplakana lica kraljevske obitelji obišla svijet

14.09.2022 u 22:00

Bionic
Reading

Javnost i mediji ne prestaju pomno pratiti svaki korak kraljevske obitelji, a osobito dvojice prinčeva. Posvađani prinčevi Harry i William danas su stajali zajedno sa svojim suprugama Kate i Meghan u Westminsterskoj palači. Sudeći po novom razvoju događaja smrt kraljice Elizabete II postigla je nešto čemu se javnost dugo nadala, a to je njihovo ujedinjenje

Kad je lijes kraljice Elizabete II stigao u Westminster Hall, kralj Charles, princ William i princeza Anne su salutirali. Harry i princ Andrew - kojima je zabranjeno nositi vojnu uniformu, umjesto toga su pognuli glavu. Dirljiv prizor dok su William i Harry stajali iza lijesa njihove bake podsjetio je na ispraćaj njihove majke, pokojne princeze Diane.

Mnoge su dirnule fotografije njihovih neutješnih lica, ali i ostatka obitelji - lady Louise i vikonta Jamesa, djece princa Edwarda i grofice Sophie, njegove supruge te princeze Eugenie, kćeri princa Edwarda, nastale za vrijeme vjerske ceremonije koju je predvodio Justin Welby, nadbiskup od Canterburyja.

Emotivni i dostojanstveni prizori

[FOTO] Kraljičino tijelo stiglo u Westminster: Članovi obitelji ne skrivaju tugu

Pogledaj galeriju

Podsjetimo, kraljica Elizabeta će biti pokopana u kapeli svetog Jurja u Windsoru u ponedjeljak, 19. rujna u lijesu obloženom olovom. Posljednji ispraćaj bi trebao početi u podne po srednjoeuropskom vremenu u Westminsterskoj opatiji u Londonu. Očekuje se da će oko milijun ljudi čekati u redu do 30 sati kako bi je vidjeli prije državnog sprovoda u ponedjeljak.

  • +45
Bdijenje nad kraljičinim lijesom u Westministerskoj palači Izvor: Profimedia / Autor: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia