SAMOZATAJNI MLADIĆ

Za sve je kriv slovenski odgoj: Zahvaljujući Melaniji, Barron je postao mladić s divnim manirima

22.03.2024 u 11:29

Bionic
Reading

Jedini sin Melanije Trump, ujedno i najmlađe dijete Donalda Trumpa, Barron, i službeno je postao punoljetan. Ovaj 2 metra visok i samozatajan Trumpov nasljednik, većinu je života, zahvaljujući majci, proveo daleko od znatiželjne javnosti, stoga ne čudi toliko velik interes za njega

Iako je većinu života proveo daleko od svjetla reflektora, Barron Trump imao je samo dva mjeseca kada su njegovi ponosni roditelji Melania i Donald Trump pristali na suludi zahtjev voditeljice Gayle King.

Ona je tada radila za The Oprah Winfrey Show i njezin je zadatak bio da dođe u njihov penthouse u Trump Toweru, vrijedan 100 milijuna dolara, malo guguće s bebom i pokaže ga milijunskom auditoriju.

Prije negoli su ga i imali prilike vidjeti, Melanija je već izrekla hvalospjeve na račun svog supruga u ulozi oca: ‘On je nevjerojatan. Uzima Barrona ujutro čim se probudi i dovede ga u svoju sobu i onda zajedno gledaju televiziju i čitaju novine.’

Barron Trump na Oprah showu Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Nakon toga pokazali su i njegovu veliku dječju sobu s nevjerojatnim pogledom na cijeli Manhattan, koja je bila prepuna golemih plišanih igračaka, a za potrebe kamere Trump je čak sina, odjevenog u lepršavu staromodnu haljinicu za dječake, uzeo iz ruku dadilje kako bi ga mogao pokazati.

Danas i nema pretjeranu potrebu pokazati sina javnosti, a dobro je poznato i da je Barron, koji je upravo postao punoljetan i koji oca, sa svoja 2 metra visine, nadvisuje za glavu, iznimno vezan uz Melaniju.

Iako mu kroz djetinjstvo nije nedostajalo vjerojatno ni ptičjeg mlijeka, odrastanje Barrona Trumpa uz takvo oca zasigurno, barem s emocionalne strane, nije bilo lagano. Barron Trump inače je i prvi dječak koji je odrastao u Bijeloj kući još od vladavine Johna F. Kennedyja 1963. godine, a tijekom 18 godina života proživio je s obitelji mnogobrojne skandale koji ga nisu zaobišli, iako ga je od svega čuvala zaštitnički nastrojena majka.

  • +7
Barron Trump Izvor: Profimedia / Autor: Andrew H. Walker / Getty images / Profimedia

Barron nije imao niti 12 godina kada je u siječnju 2018. javnost doznala da je njegov otac imao izvanbračnu aferu s pornozvijezdom Stormy Daniels i to samo četiri mjeseca nakon njegovog rođenja.

A upravo vjerojatno zbog činjenice da nije poput svoje starije braće i sestara ‘jezičav’, i sam Barron bio je na udaru očevih protivnika. Trumpovi najgorljiviji kritičari često su pribjegavali kritiziranju dječaka kao sredstvo napada na Donalda, a komičarka Rosie O’Donnell, koja je s razlogom mrzila Trumpa jer ju je svojedobno nazvao ‘svinjom’ i ‘degenerikom’, iznijela je neutemeljene tvrdnje da Barron ima autizam.

Iako se ona sama kasnije javno ispričala Melaniji, šteta je bila počinjena. Koliko su ga pokušali diskreditirati govori i činjenica da mu je javnu podršku na kraju pružila Chelsea Clinton, koja je i sama za očeve vladavine Amerikom bila očevidac seks skandala s Monicom Lewinsky. Ona mu je putem društvene mreže X poručila: ‘Barron Trump zaslužuje priliku koju ima svako dijete - biti dijete!’

  • +2
Melania Trump Izvor: Profimedia / Autor: GIORGIO VIERA / AFP / Profimedia

Upravo zbog toga, ali i činjenice da je i sam Trump rekao kako nema namjeru biti uključen u svakodnevni odgoj, ne treba čuditi toliko blizak odnos majke i sina. Upravo je Melania inzistirala na tome da ga odgaja sama, a u svemu su joj pomagali jedino njezini roditelji, Amalija i Viktor Knavs, koji su Barrona naučili i slovenski, te su tim jezikom i komunicirali.

Oni su i najzaslužniji, zajedno s Melanijom, što je za razliku od svoje braće i sestara iz očevog prijašnjeg braka i veze, Barron zapravo iznimno ljubazan i pristojan mladić s divnim manirima.

‘Ne mogu dovoljno naglasiti koliko je Barron ljubazan i pristojan… on je jednostavno sjajno dijete. On je jedno vrlo ljubazno i skromno, empatično i pametno dijete’, rekla je bivša osobna pomoćnica Melanije Trump, Stephanie Grisham, dodavši kako je i sama vidjela veliku razliku između Barrona s jedne te Ivanke, Donalda Jr., Erica i Tiffany s druge strane.

RIJETKO POJAVLJIVANJE

Najmlađeg Trumpovog sina rijetko viđamo: 'Mali' Barron viši je od dva metra i isti je tata

Pogledaj galeriju

Sama Melania od početka je ugađala Barronu, a priznala je i kako mu je dopuštala što god je on htio, uključujući i crtanje po zidovima svoje igraonice, ne želeći ugušiti njegovu kreativnost. Barron je kao dijete imao na raspolaganju cijeli kat Trump Towera samo za sebe, a sa pet godina rekao je kako želi postati poslovni čovjek poput svog oca, radije noseći odijelo i kravatu nego traperice i majicu.

Za obiteljski nastrojenu Melaniju, Barron je uvijek bio na prvom mjestu, a iako je neke stvari radila na svoj način, u konačnici je napravila sjajan posao zaštitivši ga od neprijateljski nastrojene javnosti. Zahvaljujući ugledu, ali prvenstveno novcu, školovao se u najboljim i najskupljim privatnim školama. Melania je svakog jutra bila s njim dok ih je osobni vozač u SUV-u vozi u školu i potom iz škole, a svakog jutra ustajala bi ranije kako bi mu pripremila doručak, ali i ručak.

Sa samo 10 godina, otac mu je postao američki predsjednik, zbog čega je njegova majka morala donijeti odluku i odreći se privatnog i neovisnog života, kakvog su vodili u New Yorku, i preseliti u Washington. Tu odluku prolongirala je pet mjeseci, čekajući da Barron završi školsku godinu.

na zabavi u Baselu

Nakon što je odlučila povući se iz politike, Ivanka Trump ne odvaja se od supruga Jareda

Pogledaj galeriju

Kada su i stigli u Bijelu kuću, Melanija je odlučila da se neće držati tradicije, te da Barron neće pohađati školu Sidwell Friends u kojoj su se školovala djeca prethodnih predsjednika, uključujući Clintona, Busha i Obamu. Umjesto toga upisali su ga u biskupsku školu St. Andrews, gdje i dalje nije bio lišen napada na račun oca.

Rugali su se na račun njegove kose, odjeće, visine, a on je ‘bježeći od svega’ sreću pronašao u nogometu te se 2017. pridružio ekipi dječaka do 12 godina u profesionalnom timu DC Uniteda. Unatoč tome što je iznimno visok, Barron je pokazao nevjerojatnu spretnost, pa je ubrzo impresionirao svoje suigrače, kao i trenera.

Osim nogometa obožava tenisice, koje čine impresivnu kolekciju, ali i računala i to do te mjere da je uspio ‘provaliti’ u očevo prijenosno računalo. Kada je riječ o odnosu s braćom i sestrom, dobro upućeni kažu da se najbolje slaže s Tiffany, odbačenom kćerkom Donalda Trumpa iz veze s Marlom Maples.

Ove godine Barron bi trebao diplomirati na Oxbridge Academy, još jednoj privatnoj školi koju financira njegov otac. Zanimljivo je kako je istu utemeljio milijarder William Koch, brat republikanskih donatora Charlesa i Davida Kocha koji su prošle godine napustili Trumpov tabor kako bi podržali njegovu suparnicu Nikki Haley.

Za mladog Barrona Trumpa iduće je odabir koledža, koji će pokazati i smjer kojim želi da njegova budućnost ide, a jedno je sigurno - gdje god preseli, Melania će uvijek biti u blizini.