ČEKA JU DESETLJEĆIMA

William će morati pričekati: Princ Charles ne planira tako lako odustati od dobivanja kraljevske titule

14.11.2020 u 14:36

Bionic
Reading

Sa navršene 72 godine, britanski princ Charles sljedeći je na redu za dobivanje titule engleskog kralja i nju ne planira tako lako predati svom najstarijem sinu, princu Williamu, prema riječima kraljevskog biografa Roberta Laceyja

Gostujući ovoga petka u emisiji 'Good Morning Britain', kraljevski stručnjak Robert Lacey izjavio je da će Charles, kao najdugovječniji nasljednik britanskog prijestolja, ujedno biti najstariji kralj ikada kada jednoga dana bude okrunjen. Ipak, princ od Walesa, usprkos svojim godinama, ne planira se tek tako odreći kraljevske titule u korist svog 38- godišnjeg sina, smatra Lacey.

  • +2
Princ William, princ Charles Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

'Postoji takva odanost i poštovanje prema kraljici da kad pogledamo u budućnost i upitamo se tko bi ju mogao nasljediti- hoće li to biti princ Charles i Camilla ili bi puno bolje bilo da su njezini nasljednici William i Kate, koji su već sada u žarištu ogromne popularnosti i po svemu bi trebali postati budući kraljevski par?', zapitao se Lacey u emisiji koji je mišljenja kako Charles neće voljno odstupiti od svoje sudbine da postane kraljem- titule koju je toliko dugo čekao.

  • +4
Kraljica Elizabeta II. Izvor: EPA / Autor: FACUNDO ARRIZABALAGA

Lacey je također povijesni savjetnik za Netflixovu hit seriju 'Kruna' čija će četvrta sezona ove nedjelje doživjeti svoju premijeru na popularnom streaming servisu. 'U radu na seriji uložili smo ogroman napor kako bismo razumjeli Charlesa i odakle dolazi', nadodao je.