HELENA BASTIĆ

Vrijeme za nju kao da je stalo: S grupom The Bastardz bila je na vrhuncu slave, a onda se povukla iz javnosti...

22.07.2019 u 10:07

Bionic
Reading

U Skradinu je održan izbor za Miss Šibensko-kninske županije, na kojem je u zabavnom dijelu programa nastupilo i jedno dobro poznato lice. Svojim glasovnim sposobnostima, ali i mladolikim izgledom, nekadašnja pjevačica grupe The Bastardz, koje se mnogi sjećaju i po njezinom zaštitnom znaku - fiksnom aparatiću za zube kojeg je godinama nosila - Helena Bastić ostavila je sve bez riječi

'Dugo sam priželjkivala ovakav stil života. Živim, u biti, na relaciji Šibenik - Zagreb, i to mi savršeno odgovara. Tu u Šibeniku, ili točnije u Vodicama, našla sam svoje malo utočište', otkrila je to još prije četiri godine Helena Bastić, nekadašnja pjevačica grupe The Bastardz, koju posljednjih godina rijetko viđamo na sceni i na malim ekranima.

The Bastardz - Tvoja ljubav Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Ipak, jedan izbor, onaj za Miss Šibensko-kninske županije, bio je dovoljan da Helena Bastić ponovno dođe u zanimanje javnosti. Iako još uvijek radi ono što voli - pjeva - za veći dio javnosti njezine je život nepoznanica jer se odvija daleko od očiju javnosti. Ono što je svima, koji je se rado sjećaju, prvo zapelo za oko je da se Helena nije nimalo promijenila. Jedino što 'nedostaje' fiksni je aparatić za zube koji je nosila godinama i koji je, možemo reći, gotovo bio njezin zaštitni znak.

Helena Bastić svoj je glazbeni put započela još u vrtićkim danima, nakon čega je počela pjevati, zajedno sa sestrama Husar, Ivanom i Marijom, kao i Ninom Badrić, u zboru Zvjezdice. Paralelno s tim pohađala je solo pjevanje i klavir u glazbenoj školi, a potom je otišla na Akademiju u Grazu gdje je diplomirala solo pjevanje i jazz glazbu.

Helena Bastić Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Povratkom u Hrvatsku prvo je nastupala sa Soulfingersima, a potom je započela suradnju s grupom The Bastardz, koja je trajala od 1995. do 2006. godine, a kada je, gotovo preko noći, napustila bend i prekinula dugogodišnju vezu sa članom The Bastardza, Zoranom Jegerom, malo je reći da su svi ostali u šoku.

The Bastardz - Disco Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Sve to 'poklopilo' se i s velikom obiteljskom tragedijom, kada je Helena Bastić izgubila brata, pa se zbog toga i povukla na duže vrijeme sa scene, no ljubav prema glazbi nije nestala. Iako ne puni sportske arene i koncertne dvorane, Helena Bastić i dalje radi ono što voli i u tome, što se i vidi, itekako uživa.